30 anys de la mort de Fede Feases i Angels Brull

Federic Feases Carrion fon un escritor i intelectual valencianiste. Naixqué en el Canyamelar (Valéncia) el 4 de decembre de l’any 1967 – Valéncia, 5 de febrer de 1989.

Ingressa en Taula Nova Valenciana i feu els Cursos de Llengua Valenciana de Lo Rat Penat; forma part del proyecte polític de Coalició Valenciana, un partit polític valencianiste de centre que tingue una vida breu i fon cofundador de l’Associacio Jovenil Poble Nou de la Mar que tants proyectes duria a terme i que es converti en nucleu de confluencia de les activitat creatives de la població.

En l’institut crea la revista “Cla” on escrivia en el seudonim d’Anfos Alacant. I finalment, també en el Villena va trabar Federic la seua musa inspiradora, el complement, la dona que hauria d’omplir el seu cor: Angels Brull Gregori.

Estant ya en la Facultat de Filologia, Fede Feases impulsa en companyia d’un amic, les Tertulies del Cabanyal, unes tertulies de pensament valencianiste en clau nacionalista, en les particparen entre atres: Artur Ahuir, Felip Bens, Vicent Flor, Voro López, Miquel Àngel Navarro, Alícia Palazón i Víctor Pascual.

En l’Universitat de Valencia tria l’especialitat de Filologia Valenciana i formà part del Departament de Teoria dels Llenguages. En l’estima guanyada de molt professors i companyons fon llicenciat postumament quan encara li faltava un curs per a acabar la carrera.

La producció que nos deixà este escritor valencianiste, este intelectual nacionaliste valencià, es vastissima i abastix totes les branques: teatre, narrativa, poesia i ensaig.

Fallí el 25 de Febrer de 1989, als 21 anys, en companyia de la seua novia Angi en un tragic accident, quan tenien pensant casar-se en l’estiu d’eixe mateix any. Les despulles d’abdos jauen juntes en el Cementeri del Cabanyal.

El Cabanyal es vestí de dol i els seus amics li retrérem diversos homenages, entre ells la representació en l’Ateneu Marítim d’un montage audiovisual que havia preparat mesos abans de faltar, “Pantigínia”.

Fon nomenat Fill Predilecte del Cabanyal i l’Ajuntament de Valéncia rotulà un carrer en el seu nom i el de la seua novia.

Uns dels Premis lliteraris que otorga l’Entitat Cultural Valenciana El Piló de Burjassot du el nom de “Premi Fede Feases de Novela” per a premiar la millor novela en llengua valenciana.

Font: http://www.uiquipedia.org/Federic_Feases

Portada de la novela “En un temps llunta i un païs desconegut” de Federic Feases, Ed. Lo Rat Penat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: