Aprovada l’autorisació per a traslladar la rèplica de la Senyera per a la seua restauració

Comunicat de l’Ajuntament de Valéncia

L’Ajuntament de Valéncia ya ha rebut l’autorisació de la Generalitat Valenciana per a traslladar la rèplica de la Senyera que s’expon en el museu històric fins a les instalacions del IVACOR (Institut Valencià de Conservació i Recuperació de Bens Culturals), per a poder procedir a la restauració de l’emblema de tots els valencians i valencianes, que cada 9 d’octubre desfila pels carrers de Valéncia.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que «els problemes que acumula esta Senyera vénen de llunt, ya que va ser confeccionada en 1930 i acumula cert desgast, una situació que ha fet que nos posem mans a l’obra per a que ixca a la processó cívica lo abans possible ya restaurada», ha dit la regidora Tello.

La rèplica de la Senyera necessita apanys, sobretot, en els defectes que té en el seu empunyadura. Glòria Tello recorda que «esta rèplica -com la Senyera original- són bens d’interés cultural, per lo que necessitàvem l’autorisació de la Generalitat per a poder treballar en elles. Ara que ya ho tenim comencem este important procés de restauració i garantisem que la pròxima processó cívica la Senyera desfilada ya restaurada».

El primer pas es produirà el dimarts, quan els tècnics d’una empresa especialisada en el transport d’obres d’art acodiran a l’Ajuntament de Valéncia per a prendre mesures de la Senyera i, aixina, poder preparar a mesura una caixa de transport en protecció interior que «permetrà, quan estiga confeccionada, el trasllat al IVACOR de manera totalment segura, ya que s’assegurarà de que la Senyera estiga ben immovilisada en tot el trayecte, com una obra d’art del màxim nivell».

Ademés, la regidora Tello ha recordat que “treballem en dos vies: per un costat, esta restauració de la rèplica que està exposta en el museu històric i al mateix temps, en la confecció d’una nova rèplica de l’original, la del sigle XVI, a través d’un conveni en Silknow”.

Tello ha dit que «des de l’Ajuntament de Valéncia posem en valor els nostres emblemes i treballem per a mantindre’ls en les millors condicions possibles, la Senyera és de tots i totes i tenim que garantisar que estiga perfecta».

Image portada: www.festesdevalencia.org

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: