Conferència en el GAV sobre el Tribunal de les Aigües

Comunicat de l’Institut d’Estudis Valencians

Este proxim dijous, 14 de novembre, continua el Curs d’Historia i Cultura Valencianes, en esta ocasio el professor Daniel Sala Giner nos parlarà de “El Tribunal de les Aigües: Patrimoni Inmaterial de l’Humanitat”.

Enguany es cumplixen deu anys des de que el Tribunal va ser reconegut per la UNESCO com a Patrimoni Inmaterial de l’Humanitat. Daniel Sala es historiador i autor d’una monografia sobre el milenari tribunal.

L’acte sera el dijous 14 de novembre, a les 19h. en la seu del GAV, en el carrer Jualián Peña, 3 de Valencia.

Cartell de l’acte

Chicoteta biografia del conferenciant:

Daniel Sala i Giner

Llicenciat en Filosofia i Lletres per l’Universitat de Valéncia, en 1969.

Catedràtic de Geografia i Història en l’Institut Lluís Vives de Valéncia. Ha segut Secretari de l’Institut d’Ensenyança Mijana de Tàrrega. Professor de l’Universitat Cardenal Herrera – CEU, on ha impartit cursos sobre la realitat cultural i social valenciana.

Conferenciant sobre temàtica valenciana en diverses ciutats espanyoles i ha organisat cicles culturals en Lo Rat Penat i diverses activitats en la seua ciutat natal: Murla. Ha participat en congressos d’Història i la seua investigació l’ha dedicat preferentment a l’estudi de la Valéncia foral sobre la qual ha publicat treballs en solitari o en colaboració com Viaje por la Valencia del siglo XVI (1993) o Viajeros franceses por la Valencia del siglo XVII (1999).

Estudiós de les institucions valencianes, conta entre els seus treballs en “El naiximent de Lo Rat Penat (1878-1902)” (2000), Introducción, traducción y notas a la obra de J. Llop: De la Institució, govern politich i juridich … Obra de Murs e Valls (2001), El Tribunal de las Aguas de Valencia (2002).

En unes atres línees d’actuació, ha publicat diversos llibres i treballs sobre temes d’índole tan diversa com L’Albufera de Valéncia (2000) i El folclor musical de la Vila de Murla (2001).
Va dirigir la colecció Personajes del Milenio, publicada en 2002-2003 en la que va ser autor de la biografia de Teodoro Llorente.Croniste oficial de la Vila de Murla. Pertany a la Societat Econòmica d’Amics del País de la ciutat de Valéncia. Fon membre de la Junta Directiva de la Societat Bibliogràfica “Jerónima Galés” de Valéncia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: