Convenció Valencianista organisa este dumenge un acte en Xàtiva

COMUNICAT DEL ROGLE CONSTANTI LLOMBART

TOTS ELS DIES 9 | LLUÏS BLANQUER I JOSEP ORTÍ

Este mes l’activitat “Tots els dies 9” se celebrarà el proxim dumenge, dia 22 en Xativa. En el mes d’abril hi ha una data determinant en l’historia valenciana, es tracta del dia 25, commemoracio de la desfeta d’Almansa en 1707 i lo que supongue, un reves per al nostre Dret foral.

Pensant en algun personage que s’adequara a les circumstancies, a la fi han segut dos els qui han despertat l’interes de l’organisacio: Lluïs Blanquer i Josep Ortí. Pot ser contradictori que parlem de dos persones que rezcolzaren la causa del borbo, pero el fet de ser els primers en reclamar la restitucio dels Furs nos ha paregut que era suficient motiu per a fer este recordartori.

L’activitat, marcada pel calendari, s’ha considerat convenient celebrar-la com a complement de la que organisarà el GAV en Xativa el proxim dia 22. Donat que esta organisacio encara està ultimant detalls sobre la visita a la capital de La Costera, entre el dijous o divendres d’esta semana, enviarém un nou correu comunicant eixes particularitats.

Vos convidem a participar i, com sempre, el fullet que editem en motiu de cada activitat estara disponible, una vegada passada la data, en les webs de Convencio Valencianista, entitat organisadora, i del Rogle Constanti Llombart, entitat colaboradora.

Image: El Viajero – El País

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: