Convenció Valencianista realisa un homenage a Vicent Salvá

Comunicat de Convenció Valencianista

Hui dissabte, 9 de novembre, l’activitat “Tots els dies 9” de Convencio Valencianista ha transcorregut en l’entorn de l’antiga Universitat. Primer, en la plaça del Patriarca, al costat del carrer Salvá, dedicat al personage al que s’homenajava, Vicent Salvá i Pérez, sent Juli Moreno l’encarregat de glossar la seua figura i obra.

Home d’idees lliberals, la seua implicacio politica condicionà la seua vida, veent-se forçat a l’exili. Fon llibrer i impressor, obrint llibreries en Londres i Paris fins que pugue tornar a Valencia. Tambe son de destacar els seus estudis filologics, publicant diccionaris i gramatiques. En 1831 escrivi en valencià el seu poema Lo somni, considerat un dels punts d’inici de la Renaixença valenciana. Ell i els seu fill Pere coleccionaren uns 4000 volums d’especial valor, dels quals publicaren un catalec, el “Catalec de Salvá”, d’obligada consulta per als bibliofils.


L’homenage s’ha complementat en una visita a l’exposicio de fotografies de Gabriel Cualladó que s’exhibix en Centre Cultural La Nau. La guia, en molta amenitat, ha destacat als assistents el valor de l’obra del fotograf de Massanassa.

Un dia fresc, pero solejat, ha acompanyat a la prop d’una trentena de persones que han acodit a deprendre un poc mes cultura valenciana.

Cartell de l’acte

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: