Convencio Valencianista recorda a Guillem Sorolla, dirigent de la Germania

La vespra de la festivitat de la Patrona de la Ciutat i Regne de Valencia, la Mare de Deu dels Desamparats, el dissabte dia 11, socis del Rogle participarem en l’activitat que cada mes organisa Convencio Valencianista en el marc de “Tots els dies 9”.

El personage elegit en esta ocasio fon Guillem Sorolla, destacat dirigent de la Germania. El motiu recordar la commemoracio dels 500 anys de la que està considerada com la primera revolucio social d’Europa.

L’exposicio sobre la biografia de Guillem Sorolla la realisà el doctor Fernando Sastre. Les seues amenes explicacions, que foren practicament una conferencia a l’aire lliure sobre la revolta de la Germania, foren seguides en atencio per un nodrit grup d’amics que seguixen habitualment estes convocatories. Realment fruirem d’una lliço d’historia.

Del jardinet a on nos congregarem, que s’obri en el carrer de Guillem Sorolla en la ciutat de Valencia, nos dirigirem als jardins de l’Antic Hospital; alli, la doctora en biologia Emilia Cantón nos ilustrà sobre les caracteristiques del jardi que rodeja el creuer de l’antic edifici hospitalari i sobre la vegetacio que el conforma, mentres fruirem d’un bon passeig.

El fullet, que habitualment se confecciona per als assistents en notes biografiques del personage elegit, com es habitual se podra descarregar de les pagines web del Rogle i de Convencio Valencianista.

Text del Rogle Constanti Llombart i fotografies de Pep Peiró.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: