El Rogle Constanti Llombart presenta els seus llibres en Albal

El dijous 13 de febrer a les 19:30h, és presentarà els llibres “Homenage. Llombart” i“La cooficialitat de la llengua valenciana”, intervindran els seus autors Juli Moreno, Josep Sanchis i Josep Peiro.

L’acte esta organisat per Avant Albal i Alboayal, és d’entrada lliure i és celebrarà en la Cerveseria “El Sabor” (Avinguda Corts Valencianes, 60 Albal).

COMPRAR LLOMBART, HOMENAGE

Llombart, homenage es una obra de conjunt dels membres de l’associacio Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana (en una aportacio destacada de dos d’ells, que firmen els seus treballs), entitat que la proyectà com homenge a Carmel Navarro Llombart, Constanti Llombart, de qui pren el nom, en complir-se en març de 2018 el 125 aniversari de la seua mort.

El llector trobarà en esta edicio una biografia de l’impulsor de la Renaixença valenciana, un breu estudi sobre la seua obra i la llengua que utilisà, un llistat de totes les seues obres localisades i el seu poema “Esprit de valencianisme”, que conté el que sería el seu lema: “Tot s’ho mereix Valencia, per a Valencia es tot”.

A continuacio s’arreplega tota una serie de tributs que la societat valenciana i amics personals de l’homenajat li dedicaren a rant del seu obit: poemes exalçant la seua figura, varies croniques d’actes celebrats en la seua memoria, l’ereccio d’un monument, la dedicacio d’un carrer en Valencia ciutat, etc.

Sent com fon un lletraferit i un poeta, no podia faltar l’homenage dels poetes valencians actuals i, si be nomes s’ha pogut contar en una seleccio, esta es prou significativa per a haver pogut elaborar en 28 composicions una corona poetica que glossa i recorda la figura del revitalisador de la “Morta Viva”.

Finalisa l’obra en la cronica de l’homenage que l’associacio Rogle Constanti Llombart li dedicà en motiu del 125 aniversari de la seua mort.

COMPRAR LA COOFIALITAT DE LA LLENGUA VALENCIANA

Est obra presenta la conferencia llegida pel reverent pare Lluïs Fullana i Mira en la seu de la Diputacio de Valencia dins del cicle de conferencies titulades “Por la Autonomía”, organisades per dita institucio a fi nals de 1918 i principis de 1919.

Inclou unes notes biografi ques de Fullana, aixina com documentacio detallada de la repercusio que dita conferencia tingue en la prensa de l’epoca.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: