El Rogle presenta en el GAV els seus dos últims llibres

El Rogle Constanti Llombart va presentar en la sèu del Grup d’Accio Valencianista els seues dos últimes obres lliteràries “Llombart, homenage” i “La Cooficialitat de la Llengua Valenciana”, abdós editats per Edicions Mosseguello.

El local del GAV instalat en el carrer Julián Penya del Cap i Casal, es trobava replet d’afiliats i simpatisants que no es volien perdre este acte i per supost menys encara, el adquirir els llibres del Rogle.

L’acte ha segut conduït per Sandra Ombuena, presidenta de les Joventuts del GAV, de manera amena i entretinguda, donant pas primer a Josep Peiró i Bertomeu que ha presentat el llibre dedicat a Lluís Fullana.

Despuix, acte seguit, s’ha presentat el llibre en homenage a Constanti Llombart. Josep Sanchis i Pino ha realisat un chicotet repàs magistral sobre la biografia de Llombart. Mentres que Juli Moreno i Moreno, president del Rogle, ha repasat l’importància de Llombart en l’inici del valencianisme i ha destacat que fon un dels impulsors de la Renaixença Valenciana.

Una volta acabada la presentación entre forts aplaudiments s’ha produït l’esperada firma d’eixemplars, pels autors de les obres.

SINOPSIS DEL LLIBRE “Llombart, homenaje”

Llombart, homenage es una obra de conjunt dels membres de l’associacio Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana (en una aportacio destacada de dos d’ells, que firmen els seus treballs), entitat que la proyectà com homenge a Carmel Navarro Llombart, Constanti Llombart, de qui pren el nom, en complir-se en març de 2018 el 125 aniversari de la seua mort.

El llector trobarà en esta edicio una biografia de l’impulsor de la Renaixença valenciana, un breu estudi sobre la seua obra i la llengua que utilisà, un llistat de totes les seues obres localisades i el seu poema “Esprit de valencianisme”, que conté el que sería el seu lema: “Tot s’ho mereix Valencia, per a Valencia es tot”.

A continuacio s’arreplega tota una serie de tributs que la societat valenciana i amics personals de l’homenajat li dedicaren a rant del seu obit: poemes exalçant la seua figura, varies croniques d’actes celebrats en la seua memoria, l’ereccio d’un monument, la dedicacio d’un carrer en Valencia ciutat, etc.

Sent com fon un lletraferit i un poeta, no podia faltar l’homenage dels poetes valencians actuals i, si be nomes s’ha pogut contar en una seleccio, esta es prou significativa per a haver pogut elaborar en 28 composicions una corona poetica que glossa i recorda la figura del revitalisador de la “Morta Viva”.

Finalisa l’obra en la cronica de l’homenage que l’associacio Rogle Constanti Llombart li dedicà en motiu del 125 aniversari de la seua mort.

COMPRAR LLIBRE

SINOPSIS DEL LLIBRE “La Cooficialitat de la Llengua Valenciana”

Est obra presenta la conferencia llegida pel reverent pare Lluïs Fullana i Mira en la seu de la Diputacio de Valencia dins del cicle de conferencies titulades “Por la Autonomía”, organisades per dita institucio a fi nals de 1918 i principis de 1919.

Inclou unes notes biografi ques de Fullana, aixina com documentacio detallada de la repercusio que dita conferencia tingue en la prensa de l’epoca.

COMPRAR LLIBRE

REPORTAGE FOTOGRÀFIC

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: