Este dumenge homenage a la Real Senyera en Ayora

El pròxim dumenge 6 d’Octubre l’Agrupació de Falles Camins al Grau celebrarà el seu tradicional homenage a la nostra Real Senyera, acte que sempre ompli d’emoció a tots els assistents per la seua solemnitat i patriotisme.

La concentració d’autoritats, Junta Coordinadora, invitats i representants de les 13 comissions agrupades, serà a les 16:30h. junt a la piscina d’Ayora i seguidament a les 17:00h. es començarà el dit homenage a l’ensenya de tots els valencians en l’esplanada del Jardí d’Ayora.

Enguany el presentador de l’acte serà el Director de Play Ràdio, En Vicent Alventosa i el mantenedor, N’Òscar Rueda, president del Casal Bernat i Baldoví i vicepresident de Lo Rat Penat.

Recordeu que nostra senyera és una de les banderes més antigues d’Europa. Els primers testimonis escrits i/o gràfics (texts administratius, portolans de finals del sigle XIV) sobre la senyera valenciana dels que se té noticia, mostren sempre una primitiva senyera bibarrada (én dos barres roges), no quatribarrada; pero sense franja blava.

L’orige de la corona data de 1377, quan el rei Pere IV el Cerimoniós, decidí afegir a la bandera d’Aragó tal privilegi, per a evidenciar el ranc del Regne de Valéncia dins de la Corona d’Aragó. Se creu que les dos barres estaven relacionades en Aragó i els estats pontificis.

La Real Senyera, Senyera Valenciana o Senyera del Regne de Valéncia és l’unica senyera llegítima i tradicional del poble valencià.

Cartell de l’acte

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: