La Falla Barri Sant Francesc de Manises guanya el Premi “Pep de l’Horta”

Comunicat del Casal Bernat i Baldoví

ACTA DE CONCESSIÓ DEL PREMI “PEP DE L’HORTA” EN LA SEUA II EDICIÓ.


El Casal Bernat i Baldoví promou el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer el ninot, entre tots els exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, en que se manifestara una posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic, històric, social,…) o es reivindicara front als atacs al mateix.


Aixina un Jurat, compost per membres d’esta Associació, ha visitat totes estes exposicions, de les que ha extret els possibles candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos de votar els membres relacionats directa o indirectamente en qualsevol Falla o Junta Local concursant, se va decidir per vots individuals i secrets de cada component restant el ninot guanyador d’este Premi.


Fent el reconte de vots assignables per cada Jurat als ninots, ha obtés la máxima puntuació i Premi “Pep de l’Horta” 2019 el ninot de la Falla gran presentat per la Comissió de Barri Sant Francesc de Manises en 24 punts. Este ninot representa una manisera vestida de valenciana, pero en la falda feta de taulellets de ceràmica de Manises. Ha d’anar en conte de que ningú l’engatuce i li furte el seu patrimoni ceràmic.


Destaquem també les dos Mencions Honorífiques per a l’infantil de Plaça d’Europa d’Aldaya (In memoriam del compositor aldayer Bernabé Sanchís Porta. Fallerets entorn del campanar de l’Iglésia de l’Anunciació d’Aldaya), i la gran de País Valencià de Picanya (El ninot fa una defensa de la música tradicional valenciana ficant-la al nivell de la música clàssica), abdós en 11 punts.


El premi en forma d’estandart serà entregat al guanyador en la Gala de la Junta Comarcal a celebrar despuix de Falles.


En Valéncia Ciutat a catorze de març de 2019.

EL PRESIDENT EL SECRETARI
Òscar Rueda Joan V. Ramírez


Ninot de la Comissió de Barri Sant Francesc de Manises guanyadora del Premi “Pep de l’Horta” 2019
Ninot infantil de la Falla Plaça Europa d’Aldaya guanyadora de la Menció Honorífica
Ninot gran de la Falla País Valencià de Picanya guanyadora de la Menció Honorífica

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: