Organisen una tertùlia sobre “L’ingeni i la gràcia en les Falles”

El Casal Bernat i Baldoví i l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana organisen un tertùlia sobre “L’ingeni i la gràcia en les Falles” el pròxim 26 de febrer a les 19:30h, en el “Ámbito Cultural” de El Corte Inglés (Carrer Colón, 27- 6ª planta Valéncia).

En la tertùlia participaran Manuel Andrés Zarapico (guioniste de falles i poeta festiu), Joaquín Berlanga (president de la Federació de Falles en Especial Ingeni i Gràcia), Juanjo García (artiste faller), Carmen Sabater (vicepresidenta de la Interagrupació de Falles, expresidenta de Falla I+E) i moderat per la periodista Màbel Obrer.

Des de fa temps existix una pugna entre el concepte estrictament artístic i monumental de la falla, per una banda, i el seu esperit ingeniós, graciós, crític o satíric, que està en la base originària de la festa. La separació entre premis “de falla” i premis “d’ingeni i gràcia” presenta, a voltes, els segons com a guardons de “consolació”, supeditats a l’especularitat o l’acabat de la falla. ¿És aceptable una “falla” sense ingeni i gràcia? ¿En qué consistixen exactament eixos conceptes? ¿Els posa en perill el cada vegada més estés concepte de “correcció política”, front a la llibertat d’expressió i creació?

Recorda que si vols assistir a esta interessant tertúlia l’entrada és lliure i gratuïta.

Cartell de l’acte

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: