Programa d’actes del Corpus Christi 2018 de Valéncia

Dilluns, 21 de maig

18:30 h. Presentació del Calendari “De Corpus a Corpus 2018-2019” autor Pedro Molero i presentació del Cartell Oficial del Corpus autora Mar Hernández en el Museu de la Ciutat.

 

Dimarts, 22 de maig

19:00 h. En el Museu de la Ciutat conferència a càrrec de Rafael Narvona Vizcaino sobre “El Corpus medieval“ a continuació recital de la Música del Corpus a càrrec de l’Associació musical Russafa- fa. Ajuntament de Valéncia.

 

Dimecres, 23 de maig

19:00 h. En el Museu de la Ciutat conferència a càrrec d’Enric Solivares Oreto sobre “El Vestuari del Corpus de Casa Insa”. Ajuntament de Valéncia.

 

Dijous, 24 de maig:

20:00 h. La nostra Associació peregrinarà a la capella del Sant Càliç de la Catedral de Valéncia. Concentració en la nostra sèu a les 19:00 h. per al repartiment de canyes, eixida des de la sèu 19:30 h.

 

Dissabte, 26 de maig:

10:00 h. En la plaça de la nostra sèu, jocs infantils, “parchato” infantil i taller de caraces, per a que gogen els nostres menors, en almorzar a tots els chiquets participants.

16:00 h. Començ del campeonat de “Parchato”, en la plaça de la nostra sèu. Data top per a apuntar-se al mateix, el dijous dia 24 a les 18:00 h. en la sèu, hora en que es procedirà al sorteig. Inscripció 8 euros per parella, trofeus per als campeons i detalls per als 2º, 3º i 4º classificats. L’entrega dels mateixos serà a continuació de el “Sopar del Bateig”.

21:30 h. “Sopar del Bateig”, de “Pa i porta, en picaeta, pastetes i misteleta”. Homenage als veïns de la plaça que nos soporten i a les Falleres Majors i Representants d’atres Festes que nos acompanyen.

22:00 h. “Bateig de neofits”, en la participació especial dels batejats l’any anterior i enguany en homenage al nostre amic Corpusiano Pepe Escrich, que tants anys va ser l’ànima d’este acte.

Dimarts, 29 de maig: 10:00 h.

Començarà el repartiment de la “Moma Dolça” als mijos de comunicació.

 

Dijous, 31 de maig

20:00 h. En l’Iglésia del Patriarca, “Missa Solemne del Corpus”, oficiada pel Emmo. i Rvdmo. Sr. N’Antoni Moradura Cañizares, Arquebisbe de Valéncia, acompanyada per l’Orfeó Catedralici de Valéncia, dirigit per En Lluis Garrido Giménez. En finalisar la Celebració Eucarística, “Crida del Corpus” a càrrec del Molt Ilustre Sr. En Jaume Sancho Andreu. Rector de la Basílica de Ntra. Sra. Dels Desamparats i Canonge de la Catedral de Valéncia.
22:00 h. “Sopar del Pregó”, En el Restaurant Ateneu, Plaça de l’Ajuntament nº 18, 6ª planta. En l’entrega dels nomenaments de “Corpusians d´Honor” a: En Jaume Sancho Andreu, Pregoner 2018, al Colege de l’Art Major de la Seda aixina com al Museu del Corpus, Casa de les Roques. Preu del cobert, 30 euros, reserva i venda de tiquets, fins al dissabte dia 26 de maig, a les 20:00 h. i en la nostra sèu, els dimarts i dijous de 17:00 a 20:00 h.

Divendres, 1 de juny:

10:00 h. El nostre President, participa en l’entrega de “Pomells”, que el Excmo. Ajuntament fa a les autoritats civils, religioses i militars de la ciutat, invitant-los a participar de la festivitat i a engalanar els seus edificis.
20:00 h. “Trasllat de les Roques”, des de Serrans a la Plaça de la Verge, sent portades a mà pels socis, La Diablera i la del Sant Càliç, “La nostra”.

22:00 h. “Sopar de L´escaleta”, en la Casa de les Roques, per a socis, de Pa i porta, en picaeta, charanga, pastetes i misteleta. Entrega dels “Cirialots d´argent i d´or” als socis que enguany complixen 25 i 40 anys respectivament d’antiguetat en l’Associació i les recompenses de el “Cor i l´anima”.

23:30 h. “*Nit d´albaes”, pel recorregut i en les parades habituals, començant en el Palau Arquebisbal.

 

Dissabte, 2 de juny:

11:00 h. En la Plaça de la Verge, des de les 11:00 i fins a 21:00 hores començaren a atendre al públic en general, el nostre grup de Monitors de les Roques i la “Paraeta d’Amics del Corpus”.

12:00 h. En els carrers de Cavallers i Avellanes, tradicional “Penja de poals”.

14:00 h. “Dinar de taula amunt”, en el mateix carre Cavallers. Reserva i venda de tiquets, fins al dissabte 26 de maig, a les 20:00 hores, en la nostra sèu, preu10 euros, que porten inclós el menú, la beguda, la picaeta i la ducha.

16:00 h. Eixida des de la nostra sèu del Jurat de “Escaparats, balcons i fronteres engalanades”, el fallo del mateix, es donarà a conéixer en l’intermig del concert i es publicarà en prensa el dumenge dia 3.

19:30 h. En l’escenari de la Plaça de la Verge, “Representació dels*misteris”. Enguany a càrrec dels alumnes dels coleges: Sant Tomas de Villanueva PP Agustinos i La nostra Sra. del Recobre

23:00 h. “Concert extraordinari” de la Banda Municipal de Valéncia.

24:00 h. “Nit de Festa”, passacarrer pel recorregut invers de la Processó, amenisat per la banda de música i en les parades necessàries per a l’entrega dels premis d’Escaparats, Balcons i Fronteres engalanades.

Dumenge, 3 de juny:

10:00 h. Els nostres Monitors de les Roques i la nostra Paraeta tornaran a funcionar fins a les 13:30 hores.

10:30 h. “Solemne Missa Pontifical” en la Catedral. En finalisar la mateixa, en la Porta dels #Ferro, “Repartiment de Pans Beneïts” als fidels que ixen de la Celebració Eucarística, en recort d’una antiquíssima tradició.

12:00 h. Participació en la ”Cavalcata del Convite”.

19:00 h. Participació en la Solemne Processó, encarnant els personages bíblics i tradicionals, motiu principal pel qual es va crear esta Associació.

Image: Turismo en Valencia

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: