Veu la llum la revista lliterària Ucrònica. Lliteratura i Vanguarda.

La revista escrita en valencià naix en l’intenció de sacsar el moviment lliterari valencià i dotar d’una plataforma de creiximent a nous plomes.

El pròxim dijous 19 de setembre a les 19:15 hores se presentarà Ucrònica. Lliteratura i Vanguarda, una revista lliterària independent que barrejarà artículs sobre el món lliterari en creacions d’autors valencians. La cita serà en Rivendel, en el número 18 del carrer de l’Hospital de la Ciutat de Valéncia, i promet sorprendre als seus assistents.

“Ucrònica pretén ser un punt d’encontre dels amants de la lliteratura, un espai per a compartir llectures i inquietuts al voltant de les lletres, pero també una plataforma de promoció i aprenentage per a autors menys consagrats i en procés de formació, i també per a fotógrafs i ilustradors”, segons ha senyalat Agustí Zacarés, codirector de la publicació.

La revista trimestral contarà en 64 pàgines a tot color per a albergar entrevistes, reportages, resenyes de llibres, manifests i creacions inèdites que aniran des de haikus a relats, passant pels microrrelats, aforismes, humor gràfic o, fins i tot, un duel lliterari a partir d’una image. Pero l’oferta no acaba ahí. “A banda de la publicació periòdica, volem generar un microcosmos al voltant d’ella que permeta la formació d’un grup interdisciplinar que albergue escritors, fotógrafs, correctors, ilustradors i traductors, i que propicie un diàlec fluït entre lo que se produïx ací i en la resta del món a través de colaboracions internacionals”, apunta Paco Tarazona, l’atre codirector d’Ucrònica.

En el primer número destaquen entrevistes a autors de fama internacional com Juan José Millás, estatals com Manuel Jabois i valencians com el poeta Joan Josep Serra; una visió d’Estambul a través de la lliteratura turca contemporànea; una revisió a Bertolucci i la seua relació en les lletres; un homenage al Valéncia C.F. en el seu centenari o el relat empeltat del prometedor escritor Carlos Moregó. Un proyecte ambiciós que, com apunten els seus promotors, aspira a ser la revista lliterària més puntera escrita en valencià.

Cartell de la presentació

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: