Arrepleguen firmes per a eliminar el “Vixca els Paisos Catalans” de Rufián del Diari de Sessions del Congrés

El líder polític valencianiste Jaume Hurtado ha realisat una recollida de firmes a través de Change.org per a eliminar el “Vixca els Paisos Catalans” del Diari de Sessions del Congrés dels Diputats que digué Gabriel Rufián de (Esquerra Republicana de Catalunya) durant la jornada d’investidura de Pedro Sánchez.

La campanya ya conta en casi 500 firmes en menys d’un dia i la petició que llança Hurtado a la societat valenciana diu aixina:

L’Estatut d’Autonomia valencià de 1982 constituix la voluntat del poble valencià, én la seua identitat propia i diferenciada, d’arribar a l’autonomia administrativa i politica, én institucion propies, herederes de l’historic Regne de Valéncia, la nostra llengua valenciana i la Real Senyera valenciana, com ho evidenciat els valencians que ixquerem al carrer en diferents moments historics per a reclamar el dret a l’Estatut d’Autonomia, en manifestacions multitudinaries des de 1977.

L’autonomia valenciana està contituida per les provincies d’Alacant, Castello i Valencia, i tots els municipis que les integren. Ademes, la Constitucio Espanyola reconeix a tota nacionalitat historica la seua capacitat d’autogovern.

El sentiment majoritari i unanim dels valencians es el de ser i sentir-se valencians, rebujant l’idea de formar part d’uns imaginaris Paisos Catalans, en els que no unicament s’anula la personalitat valenciana, sino tambe la nostra terra es convertiria en un apendix de l’area d’influencia de l’area metropolitana de Barcelona i la burguesia catalana. Ademes, el concepte Paisos Catalans, ademes de ser antiestatutari, es anticonstitucional, i no te recolzament popular en terres valencianes, simplement constituix un sintoma dels anhels imperialistes d’una part de la societat catalana, que creiem ya havia abandonat esta idea absurda i nefasta d’anexionar l’historic Regne de Valencia.

Per lo tant, reclamem i exigim a la Presidenta del Congrés dels Diputats d’Espanya, als grups parlamentaris, i especialment als diputats valencians en la Camara Baixa, que s’elimine tota referencia als Paisos Catalans del Diari de Sessions del día 4 de Giner de 2020,  del discurs del diputat Gabriel Rufián d’Esquerra Republicana de Catalunya.

FIRMAR ACÍ LA CAMPANYA

Image portada: RTVE.es

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *