Conferència sobre la falsetat del Penó de la Conquista en Castelló

El pròxim dimarts 12 de decembre a les 19:30h. en l’Hotel Jaume I (Ronda Mijares, 67) en Castelló, Joan Ignaci Culla impartirà una conferència titulada “El fals peno de la conquista”. L’acte esta organisat per Club de Opinión y Estudios Históricos Jaime I.

Joan Ignaci Culla i Hernández (Valéncia, 1959). Escritor, articuliste, conferenciant i investigador.

Actualment dirigix una empresa d’activitats socioculturals en més de 20 anys d’experiència. Com a responsable de la mateixa ha elaborat més de 150 proyectes educatius sobre l’història, l’arquitectura, el mig ambient i l’idiosincràsia de la Comunitat Valenciana.

S’inicia en el món valencianiste en la creació del Grup d’Acció Valencianista (GAV) en 1977, sent vicepresident durant 14 anys. En estos anys participà activament en acontenyiments clau que marcaren el devindre cultural valencià. Des de l’época de la transició fins als nostres dies ha recopilat, analisat i difós centenars de documents, alguns d’ells inèdits, que proven la singularitat de la llengua valenciana.

Des de 1982 fins a 2004 ha simultanejat l’acció cultural en la política, sempre des de formacions dedicades a la defensa de la personalitat valenciana. Ha segut candidat a la Generalitat Valenciana, a l’Ajuntament de Valéncia i al Congrés dels Diputats. En 2004 funda l’entitat cultural Renaixença Valencianista, de la que és el seu president en l’actualitat. En l’actualitat és membre del partit polític Som Valencians.

Des de 1982 ha publicat més de 300 artículs sobre el valencianisme cultural i polític en Las Provincias, Levante, Diario de Valencia, Valéncia Hui, Som, Espenta, Renou, Cambio 16, aixina com en distints diaris digitals. Ha participat en innumerables debats, taules redones i coloquis, sobre política i cultura. Es coautor del llibre Cronologia historica de la llengua valenciana editat per la Diputació de Valéncia l’any 2007.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *