Demanen que es dignifique la Processó del 9 d’Octubre en Torrent

El partit polític Som Valencians ha demanat a l’Ajuntament de Torrent que dignifiquen la processó cívica del 9 d’Octubre en la localitat i que se li rendixquen els honors corresponents a la bandera de tots els valencians.

Este és el document que el dia 15 d’octubre varen presentar en el Registre de l’Ajuntament:

 

Des de SOM VALENCIANS observem que la cerimonia de la Provesso Civica del dia 9 d’Octubre en nostra ciutat de Torrent, que consistix en el trasllat de la Real Senyera des de la porta d’una de les dependencies de l’Ajuntament fins els peus de la Torre, es molt simple i no s’ha millorat des dels seus començaments.

Començant perque no se li rendix a nostra Real Senyera en els honors de realea que li corresponen en un acte tan important i més per a una ciutat de mes de 80.000 habitants com es Torrent. Recordem que el rei de Valencia PERE II “el Cerimonios” li va concedir en 1377, entre atres prerrogatives, la consideracio de Real, es dir, que li donà a la senyera el mateix estatus que un rei.

Tambe hi ha que destacar que quan se començà a realisar dit acte i fins la data de hui, la Real Senyera que desfila en dita Provesso es “prestada” en molt orgull per l’Associacio Cultural de la Falla de La Plaça. Pensem que despres de varis anys de consolidacio de la Provesso Civica, ya toca fer dit desfilada en una Senyera en propietat de nostre Ajuntament.

SOLICITA:

1- Se compre en propietat una Real Senyera per a la Provesso Civica del 9 d’Octubre. Dita Senyera tambe se podria utilisar per a algun atre acte representatiu de nostra ciutat, tal com l’Ofrena de Flors en Falles acompanyant a nostres FFMM de Torrent, etc.

2- Se li rendixquen els honors militars en 21 salves, com a qualsevol monarca pel seu ranc de “Real”.

3- Que la Senyera siga baixada des de el balco de l’Ajuntament de nostra ciutat sense inclinar-se i de forma totalment vertical baix els acorts de la “Marcha Real”.

 

 

 

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *