Este dimecres conferència d’Òscar Rueda sobre “Les Milícies Valencianes durant l’Edat Mija”

El pròxim dimecres 7 de febrer a les 19:00h. en la seu de la Real Academia de Cultura Valenciana, Carrer de les Avellanes número 26, tindrà lloc la primera conferència del Cicle sobre la Germania de Valéncia organisat per l’Associació d’Amics de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana.

La pronunciarà  N’Òscar Rueda i Pitarque, Caballer del Centenar de la Ploma, que nos expondrà com era l’organisació militar de la societat valenciana en l’Edat Mija, puix sense conéixer-la, resulta difícil entendre aquell conflicte que va fer córrer tanta sanc i que tan important va resultar ser en l’Història del Poble Valencià.
L’assistència és lliure fins a completar l’aforament.

Currículum del conferenciant:

Òscar Rueda i Pitarque (1976) és Ingenier Geòlec i Ingenier Tècnic d’Obres Públiques per l’Universitat Politècnica de Valéncia. També és Especialiste Universitari en Prevenció de Riscs Laborals per l’Universitat de Valéncia.

Autors de llibres Senyera valenciana. Símbol de llibertat (Ed. L’Oronella, 2013), ¿Té futur la normativa de l’idioma valencià? (Ed. Mosseguello, 2013) i L’Alambor. 100 Reflexions Valencianes (Ed. L’Oronella, 2016). Participa també en el llibre colectiu Habitar Valéncia (Ed. Mosseguello, 2013) en la seua ponència en les Jornades dels Escritors de 2013, sobre el lèxic valencià en l’arquitectura i l’ingeneria civil.

Ha format part de l’equip redactor de la Nova Gramàtica de la Llengua Valenciana (RACV-Lo Rat Penat, 2015), en calitat de coordinador.

És secretari de l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana, vicepresident de Lo Rat Penat i president de l’associació cultural Casal Bernat i Baldoví.

També és president fundador de l’entitat sense ànim de lucre Foment de les Lletres Valencianes. A través d’ella és actual copropietari del sagell editorial L’Oronella que porta editats més de 200 llibres en llengua valenciana, aixina com membre del consell de redacció de la revista Lletrafaller.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *