Commemoren el 175 aniversari del naiximent de Roc Chabàs

L’Associació Cultural Roc Chabàs varen decidir acertadament realisar un sentit homenage al personage més ilustre de Denia, Roc Chabàs.

L’associació valencianista que porta el seu nom, realisaren el passat dissabte 11 de maig en la tomba de l’historiador, eclesiàstic, investigador, archiver i major difusor de les grandees històriques de la Marina, un sentit acte d’homenage carregat de patriotisme, en el 175 aniversari del seu naiximent.

Els components de l’entitat varen netejar la làpida que es trobava en un estat llamentable, i realisaren una ofrena flora. Seguidament tant el secretari de l’associació, Fran Martínez, com el seu president Pedro Fuentes, realisaren dos parlamentes recordant la vida i obra de Roc Chabàs.

Ademés anunciaren que van a presentar per lo manco, 1.000 firmes a l’Ajuntament de Denia per a que restauren i netegen el monument que es troba en la localitat dedicat a Roc Chabàs, degut a que en l’actualitat s’encontra en un estat llamentable, afirmant el seu propi president Pedro, a este mig de comunicació: “Que li pareix vergonyós que el consistori no siga capaç de mantindre en condicions dignes, el monument d’un fill ilustre, que va donar la seua vida a investigar sobre l’història de Denia i del Regne de Valéncia”.

Làpida de l’ilustre historiador i acadèmic.
Estat en el que es troba el monument en l’actualitat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: