El GAV anima a participar als actes valencianistes del 9 d’Octubre

Comunicat del Grup d’Accio Valencianista

Este 9 d’octubre s’oferixen diferents actes a lo llarc del dia per part dels grups valencianistes que colaboraran en l’organisacio conjunta d’esta important jornada per als valencians. En primer lloc, la participacio en la tradicional provesso civica del mati ve convocada pel Grup d’Accio Valencianista que es concentrarà a les 10:30h als peus de Vinatea en la plaça de l’Ajuntament de Valencia en direccio cap al Carrer Sant Vicent.

Baix el lema “UNITS Trenquem les cadenes”, el grup desfilarà conjuntament en membres de diverses associacions valencianistes en Reals Senyeres i cantics reivindicatius en defensa de l’identitat i la llengua valenciana, com ve sent habitual en una celebracio que des de fa massa anys es aprofitada per atres sectors, desplaçant el seu orige i fondo festiu que deuria de ser unica i exclusivament valencià.

Des del comunicat del GAV, es demana a les families valencianes que “no vos quedeu en casa, que no aprofiteu eixe dia per a anar de vacacions, sino que decidiu acodir un any mes a desfilar junt a mosatros, mostrant el nostre rebuig contra el catalanisme i el centralisme que volen apropiar-se del nostre dia, de la nostra provesso, i per damunt de tot, demostrant a la societat que encara som molts els que, a pesar dels esforços de les institucions, seguim lluitant i alçant la veu pels drets i la personalitat dels valencians.”

En acabant de la provesso del mati, que finalisarà en la ya tradicional ofrena a Jaume I en el Parterre, el Grup d’Accio Valencianista oferix en la seua seu un dinar de germanor en paella a preus populars, per a agarrar forces de cara als actes vespertins. Per a apuntar-se se pot contactar en l’organisacio en info@gav-valencianistes.com, al 963412222 o per whatsapp al 663677639.

En acabant del dinar, gracies al Colectiu Corona (Associacio LGTBI del Regne de Valencia) que ha conseguit el permis corresponent de Subdelegacio de Govern, podrem desfilar per segon any consecutiu pel Carrer Colon fins al Parterre. Un gran acontenyiment en acabant de molts anys sense poder manifestar-mos en el Cap i Casal per culpa de les manifestacions pancatalanistes, que eren les uniques autorisades per a tal fi. A esta manifestacio, que porta per lema “Pel dret de ser 100% valencians” i que es convoca en la plaça de Sant Agusti a les 17:45h, s’han adherit ya diverses associacions valencianistes com el Grup d’Accio Valencianista, les Joventuts del GAV, En Moviment, la Plataforma Jovenil Valencianista o Mestres i Llicenciats del Regne de Valencia aixina com atres associacions locals del Regne com Lletres de Batalla (La Safor) o Roc Chabàs (La Marina) entre atres que mos comuniquen, que pronte confirmaran la seua assistencia. Reproduïm a continuacio el comunicat de convocatoria del Colectiu Corona:

“Per segon any consecutiu el valencianisme, de manera pacifica, ha pogut recuperar el Parterre, front als antivalencians. Volem manifestar la nostra voluntat de ser valencians, de recuperar la nostra llengua valenciana, el nostre dret d’Autonomia, la nostra consciencia de poble, la nostra historia i tradicions, el nostre teixit economic… Es per aixo que convidem, Real Senyera en ma, a totes les families valencianes, a participar d’esta jornada festiva i reivindicativa en un ambient pacific i de germandat.

Rebugem tot tipo de violencia, fascismes pancatalanistes i franquistes, rebugem els imperialismes, genocidis culturals i radicalismes.

Som un poble en una cultura i llengua, diferents i diferenciades de la resta de territoris; per lo que no cedirém la nostra sobirania cultural a atres Autonomies, que nos volen vore desapareixer i que nos volen absorbir furtant-mos la nostra memoria historica.

Pels nostres fills i els nostres pares.
Nomes en banderes estrictament valencianes, ix al carrer en mosatros i UNIX-TE A LA LLUITA”

Tots estos actes del 9 d’octubre, en els que s’exhibiran banderes estrictament valencianes i valencianistes deuen servir per a, en paraules de la redaccio de la revista SOM “deixar ben clar a la societat que volem ser valencians, que sabem lo que parlem i lo que defenem, i que no anem a deixar de lluitar per trencar eixes cadenes que, des del Nort i des de Ponent, mos volen reduir a convertir-mos en ciutadans de segona sense identitat, autogovern ni historia”.

HORARIS DELS ACTES CONJUNTS DEL 9 D’OCTUBRE:

10:30h – Concentracio junt a l’estatua de Vinatea per a la provesso civica en el lema “UNITS trenquem les cadenes”

14h – Paella en la seu del GAV (C/Julián Peña, 3) Previa inscripcio

17:45h – Manifestacio des de Plaça de Sant Agusti fins al Parterre en llectura del manifest baix el lema “Pel dret de ser 100% valencians”

Cartell de l’acte del matí
Cartell de l’acte de la vesprada

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: