El GAV exigix a Catalunya que torne 4 retaules valencians

El Grup d’Acció Valencianista va emetre ahir el següent comunicat de prensa:

Des de el GAV entitat cultural fundada fa 40 anys en defensa de l’identitat del Regne de Valencia, mos veem en l’obligacio de reclamar 4 retaules valencians que estan misteriosament en Catalunya.

Segons relata el Croniste Oficial de la Ciutat de Valencia, D. Francesc Pérez Puche en un articul publicat en Las Provincias, el dia 14 de decembre baix el titul “Retablos”; en el Museu d’Art Nacional de Catalunya se troben quatre retaules dels monarques aragonesos d’orige valencià. Segons informa el Croniste, l’Ajuntament de Valencia encomanà 15 pintures sobre els nostres monarques als pintors Jaume Mateu i Gonçal Peris en el Segle XV. D’eixes 15 pintures, 11 se pergueren i les 4 que han aplegat fins als nostres diez, se troben en Catalunya de forma misteriosa. Concretament els 4 retaules representen a Alfons el Lliberal, Pere el Cerimonios, Alfons el Magnanim i a Jaume I el Conquistador, este ultim de gran importancia historica.

Des de el GAV volem reclamar a la Generalitat de Catalunya que torne immediatament estos retaules que foren arrepunyats als valencians de forma sigilosa, ya que forma part fonamental del nostre patrimoni historic i cultural.

Exigim tant al Govern Central de Mariano Rajoy, com a tots els grups parlamentaris valencians que reclamen de forma contundent i ferma a la Generalitat de Catalunya la devolucio d’immediat, aixina com l’explicacio de com aplegaren fins al Museu d’Art Nacional de Catalunya estes peces valencianes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: