Este pròxim dilluns Amparo Cabanes donarà una conferència magistral en Lo Rat Penat

El pròxim dilluns, 27 de novembre a les 19:oo hores tindrà lloc en la sèu de Lo Rat Penat (C/Trinquet de Cavallers, 9) una conferència pronunciada per Dª Amparo Cabanes Pecourt, sobre el tema “El naiximent del Regne de Valéncia”. L’acte serà presentat per D. Fernando Millán, Director del Foro d’Opinió de Lo Rat Penat.

Amparo Cabanes Pecourt (Valéncia, 1938) és  catedràtica de paleografia, diplomàtica i política valenciana. Fon consellera d’Educació en el govern preautonòmic valencià d’Enric Monsonís, a proposta d’UCD, encara que accedí al càrrec com a independent. Estigué en el departament entre setembre del 1981 fins a novembre de 1982. A continuació, durant un curt periodo de temps, seria Consellera sense cartera en el govern de Lerma. Formà part, com a independent, de les llistes electorals de la coalició entre Unió Valenciana i Aliança Popular en les eleccions a les Corts Valencianes de 1983, encara que no va conseguir l’acta de diputada.

Amparo Cabanes Pecourt ha sigut professora de Paleografia i Història Medieval de l’Universitat de Valéncia. Fon discipula d’Antonio Ubieto i continuadora de la seua obra. Més tart serà catedràtica en l’Universitat de Saragossa, a on es jubilà en l’any 2009. Ademés es membre de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, sent la Directora de la Secció d’Historia des de l’any 2009.

Es autora de mes d’un centenar de publicacions, la majoria dedicats a temes relacionats en l’història, la cultura i la llengua valencianes.

 

Image: Ateneo Mercantil de Valencia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: