Manolo Gimeno donarà una conferència sobre el conflicte identitari valencià

El pròxim divendres 29 de juny a les 20h. el filòlec Manolo Gimeno donarà una conferència en la sèu del Grup d’Acció Valencianista (Carrer Julián Penya, nº 3 Valéncia) baix el títul de “Les Raïls del Conflicte Identitari”.

Manolo Gimeno es professor Mercantil i Llicenciat en Filologia Valenciana, per L’universitat de Valéncia en els anys 1974 i 1984, respectivament. Colaborà en la redaccio del diccionari de la llengua valenciana (1992) junt a Chimo Lanuza i uns atres. Es un gran activiste del moviment veïnal. Ha segut membre de la RACV i actualment ho es de l’Institut d’Estudis Valencians, a on actualment desenrolla el seu treball investigador

Obres i treballs:

-El parlar apichat de la comarca de l’Horta de Valencia. (1993)

-Introduccio a la dialectologia. Els dialectes valencians. (1996)

-El lexic valencià proscrit a través dels classics. (1997)

-El lexic en l’obra poetica d’Ausias March: algunes consideracions. (“Serie Filológica” n° 17 —RACV- 1998)

-El valencià d’Ausias March i l’actual: a proposit de les formes “normatives” (1998)

-Miquel Adlert Noguerol, patriota. (2000)

-El paper de les classes dominants valencianes en el grau d’autoestima dels valencians. (2001), (els tres ultims en: “Cresol Lliterari” nums. 2, 4 i 5, respectivament, —Associacio d’Escritors en Llengua Valenciana- ).

A l’hora es coautor de:

-Ortografia de l’A.C.V. (1979)

-Documentacio Formal (1981).

-Normativa ortografica de la Llengua valenciana, elaborada entre els anys 1977-1981, coneguda posteriorment com a Normes d’El Puig.

-Diccionari de la R.A.C.V. Editat en 1992 i 1993 (Valencià-Castellà; Castellà Valencià, respectivament)

Obres inedites:

-El vocabulari de la fusteria en Valencia. La llengua d’Ausias March. E1 Valencià entre les llengües minoritaries d’Europa.

Conferenciant i colaborador en publicacions, des de 1980, en: Lo Rat Penat, Universitat Popular, R.A.C.V., Universitat Politecnica de Valencia, Ateneu Mercantil de Valencia, Foment-Gandia, coleges, centres civics i culturals diversos… Analisant qüestions corn l’orige de la llengua valenciana, els classics valencians, la llengua. d’Ausias March, la Renaixença valenciana, nacionalismes i unes atres qüestions, el conflicte llingüistic valencià, etc.

Component de taules rodones i debats sobre qüestions valencianes (politiques i culturals). I colaborador, a través d’articuls, en revistes i diaris diversos.

Ostenta carrecs en distintes entitats culturals en els que aporta la seua contribucio: Professor de Llengua Valenciana en Lo Rat Penat (des de 1982). President de Cursos de Lo Rat Penat (1986-1989) en els que tambe fon membre de la Junta de Govern.  Academic Corresponent de la R. A. de C. V. (nomenament del 5 d’octubre de 1994), de la que ya era agregat colaborador des de 1979. Professor en els cursos de Llengua i Cultura Valencianes- Universitat Politecnica de Valencia (Cursos 1995 al 1998, inclus)

Guanyador del Premi “Fullana” en els CXII Jocs Florals de la Ciutat Regne de Valencia. Lo Rat Penat, 1995.

Ha segut distinguit ab el Sagell de la Vila d’Elig (1985). Per la participacio, corn a ponent, en el I Congrés de la Llengua Valenciana, celebrat el mateix any.

Medalla del Centenari de Lo Rat Penat, que tambe li concedix la Medalla d’Or.

Premi Maulet a les Ilibertats nacionals, 1998 (Jovens nacionalistes d’Unio Valenciana).

Font: http://www.accionacionalistavalenciana.com/biografia-i-bibliografia-de-manolo-gimeno-juan


Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: