90 aniversari del facsímil de la Real Senyera

Per Javier Navarro Andreu 

 

Este 9 d’Octubre, dia del Regne de Valéncia, deuria ser un dia festiu on tots els valencians, baix els plecs de la nostra Real Senyera, celebrarem i manifestarem el nostre orgull de ser valencià. Pero lamente molt que no serà aixina, uns reivindicaran els inexistents “Països Catalans”, que parlen català i demanran llibertat per als presos polítics pensant-se que estan en Catalunya, mentres que uns atres utilisaran un acte oficial per a defendre l’Unitat d’Espanya com si fora este dia el 12 d’octubre, atres faran propaganda electoral i atres pocs seran els que proclamaran els honors a la nostra gloriosa Real Senyera i celebraran la valencianitat del dia gran de la Pàtria Valenciana. 

Mentrestant, com tots pensen en Catalunya, en Madrit o en la China, pero ningú en Valéncia, cap associació o institució s’enrecorda de que la Real Senyera que eixirà a les 12h. sense inclinar-se i recta pel balcó com mana la tradició de l’Ajuntament de Valéncia, celebrarà enguany el seu 90 aniversari. 

En 1928 es va decidir davant la deterioració de la Real Senyera realisar tres rèpliques exactes en la Fàbrica de seda d’Eduart Sanchis Romero. Una engalanà el fèretre de Vicent Blasco Ibáñez en París, una atra descansa en el Colege de l’Art Major de la Seda esperant incomprensiblement a que siga restaurada, i la tercera, és la que substituïx a l’original com hem apuntat abans en el 9 d’Octubre des de entonces. La Senyera facsímil fon realisada quan era l’alcalde el Marqués de Sotelo i aquell 9 d’Octubre a diferència d’enguany la bandera dels valencians  entrà a la Catedral, cosa que ya no passa per obra i gràcia del Senyor Joan Ribó i fon beneïda per l’arquebisbe Eijo. 

Per això m’agradaria a tots els valencians, que reflexionaren i celebraren el dia de Sant Donís com un dia de festa i reivindicacions 100% valencianes.

Bendició de la Real Senyera en la Catedral de Valéncia el 9 d’Octubre de 1928 (Las Provincias).
Real Senyera que va cobrir el fèretre de Vicente Blasco Ibáñez.
Real Senyera del Colege de la Seda, pendent de restauració (Las Provincias).

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: