El reliquiari de la “Camisita del niño Jesús” està en Valéncia

Segons informa el Museu de la Catedral de Valéncia: El reliquiari de “La Camisita del niño Jesús” és una peça datada de l’última década del sigle XIV, arribada junt a moltes atres relíquies l’any 1437. En l’interior es conserva segons lo que hem pogut revisar,  “la camisa de Jesucristo, la cual la Verge Maria feu sens costura”.

Base estrelada en sis esmalts en les armes de la Corona d’Aragó i d’Aragó antic. L’astil de base hexagonal, format per un pedestal i nexe bulbós. La part principal està formada per un cilindre de cristal, en anells decoratius que tanquen la part superior i inferior de la relíquia.

En la mitat del sigle XVII i XVIII, se li realisen unes andes processionals i reliquiari nou, sufragat per En Jerónimo Frígola. La peça medieval va sobreviure a la fundició de la Guerra del Francés en Mallorca. Les andes perduraren fins a la lluita contemporànea de 1936 i de les que es conserva una fotografia.

Ademés es té informació de que el 1 de giner de 1816, el canonge Roca expon que la Camisita del Chiquet Jesús era venerada primitivament en una urneta i, en l’actualitat, es manifestava en un poal de cristal. Com estaba enrollada es privava al poble de vore-la. Per això demana fer una urna semblant a l’antiga. Pero com podem observar no es va realisar i seguix en un cilindre.

Com a senya més recent, en 2016 fon netejat en el IVACOR i comprovaren que la camisita és de seda natural, sense costures, i teixida com anteriorment hem comentat en el sigle XIV.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: