Els valencians hem segut referents mundials en el món de la farmacologia

El Ilmo. Sr. En Pere Vernia i Martínez realisà un magnífic discurs el dia 30 de Novembre de 2005 en la seua recepció com a acadèmic de número en la Real Acadèmia de Cultura Valenciana titulat “El Real Colege de Boticaris de la Ciutat i Regne de Valéncia. Les Farmacopees de Valéncia“.

La contestació al seu discurs la donà el gran historiador Ilmo. Sr. En Francisco A. Roca i Traver que tragué les següents conclusions:

1.- En Espanya, la separació llegal de les professions de Medicina i Farmàcia va tindre lloc, per volta primera, en Valéncia.

2.- La primera obra farmacèutica impresa en Espanya i escrita per un autor valencià és el Antidotario, d’Arnau de Vilanova, publicat en Valéncia en 1495.

3.- Els boticaris valencians foren els primers que elaboraren els seus medicaments en els mateix criteris que actualment s’exigixen a les Farmacopees Oficials.

4.- El primer i, provablement, l’únic Colege autònom, en plenes competències administratives i llegislatives, fon el Real Colege de Boticaris de la Ciutat i Regne de Valéncia, fundat en 1441.

5.- Les primeres farmacopees oficials impreses en Espanya, i per supost en tot lo món hispànic- foren les Officina Medicamentorum valencianes de 1601 i 1698.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: