Fa 22 anys mig milló de valencians demanaren les Normes d’El Puig

Tal dia com hui, el 13 de juny de 1997, al voltant de mig milló de valencians de totes les parts del Regne de Valéncia, i simpatisants d’atres nacionalitats com Aragó i Balears, eixim al carrer per a manifestar pública i pacíficament la nostra voluntat, la voluntat d’un poble que mereix (com tots), ser respectada. El lema de la manifestació fon: “Si a l’Estatut, si a l’Idioma Valencià. Normes de la Real Academia de Cultura Valenciana”.

I això era precisament lo que es demanava, respecte a la nostra Llengua Valenciana, on segons el paràgraf un, de l’artícul sèptim, del títul primer, del nostre Estatut d’Autonomia, diu textualment:

“Els dos idiomes oficials de la Comunitat Autònoma són el valencià i el castellà. Tots tenen dret a conéixer-los i usar-los.”

Respecte a la nostra Real Senyera coronada, paràgraf un, de l’artícul quint, del títul primer, del nostre Estatut d’Autonomia:

“La tradicional senyera de la Comunitat Valenciana està composta per quatre barres roges sobre fondo groc, coronades sobre franja blava junt a l’asta.”

Respecte, en definitiva, als nostres símbols d’identitat, que definixen al Regne de Valéncia com una nacionalitat en història pròpia, com a poble lliure i sobirà que va ser, durant sigles, dins de la Corona d’Aragó.

Molts mijos de comunicació, seguint les directrius de la tendència política a la que pertanyien, a penes es varen fer eco de la manifestació, per a que transcendira lo menys possible, manipulant sifres i fets, alguna cosa que per desgràcia sol ser habitual i presumixen de fer-ho molt be.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: