Presentació del llibre i documental sobre Lola García Broch

El pròxim 29 de març en la sèu del Grup d’Acció Valencianista GAV (Carrer Julián Penya, 3) en la ciutat de Valéncia, Lola García Broch, presentarà la segona edició del seu llibre “Lluna en perigeu. Vivencies de postguerra” a les 19:30h.  Ademés en primícia s’estrenarà el documental que ha realisat Raonem sobre la vida de la que fora Tinent d’Alcalde Delegada d’Educació, Acció Cultural i Universitats Populars de l’Ajuntament de Valéncia.

Maria Dolors Garcia Broch és llicenciada en Ciències de l’Educació per l’Universitat de Valéncia i Mestra d’Ensenyança Primària. És membre del Consell per a la Formació Professional. Va fer Oposicions al Cos de Mestres Nacionals obtenint el número en l’escalafó nacional. Va ser Tinent d’Alcalde Delegada d’Educació, Acció Cultural i Universitats Populars de l’Ajuntament de Valéncia i creadora i impulsora del Chèc Escolar implantat en la Ciutat que possibilita que famílies d’escàs nivell adquisitiu accedixquen a les millors Escoles Infantils, i que la seua mecànica està arreplegada en el llibre de la que és autora: El cheque escolar, dinámica de una decisión.

Va ser cofundadora del partit polític valencià Unió Valenciana (UV) junt a l’exalcalde de la ciutat de Valéncia (1973-1976 i 1976-1979) Miquel Ramón Izquierdo, l’empresari Vicent González Lizondo i l’historiador alacantí Vicent Ramos l’any 1982, partit pel qual va ser regidora en l’Ajuntament de Valéncia entre els anys 1986 i 1995. Garcia Broch va ser segona tinent d’alcalde i responsable de la regidoria d’Educació, Cultura i Política Llingüística en el primer govern de coalició de l’alcaldessa Rita Barberà (PPCV) i González Lizondo (UV), des de 1991 fins a que abandonà el govern i el partit per les desavenències en el seu cap de partit a finals del mateix any. UV aspirava a ser el partit majoritari de la Comunitat Valenciana, per a defendre els interessos del poble valencià, i treballar pel benestar i calitat de vida de tots els seus ciutadans.

Maria Dolors Garcia Broch, es va presentar com a cap de llista pel partit polític Coalició Valenciana, que presidia Juan García Sentandreu, a Les Corts Valencianes en les eleccions autonòmiques i municipals del 27 de maig de l’any 2007 sent la quinta força política més votada pero sense obtindre representació.

Cartell de l’acte

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *