Demà conferència sobre el polèmic canvi de l’Escut de la Generalitat Valenciana

El divendres 9 de Març a les 19:00h. el Dr. En Fernando de Benito i Alas donarà una conferència baix el títul “L’escut de la Generalitat” en el Saló de la Real Societat d’Agricultura i Deport (Calle Comèdies, nº12 Valéncia). L’acte està organisat per l’Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica.

Els mijos de comunicació s’han fet eco de la presentació del nou emblema de la Generalitat i la polèmica que s’ha produït per les modificacions que els dissenyadors han realisat en ell, puix no s’adapten als símbols heràldics del Regne de Valéncia, segons l’apreciació de l’Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica, i que s’havien mantinguts inalterables durant sigles.

El dissenyador en les seues ganes de simplificar els símbols del Regne de Valéncia no ha tingut en conte les lleis heràldiques, degradant al Regne a un mer Vescomtat en suprimir els florons i les perles que es troben entre elles en l’elm coronat, pensem que és un gran treball pero no és admissible per a les persones que vivim i representem a la Ciència Heràldica en les entitats Valencianes.

Discrepància que va ser arreplegada en els distints mijos de comunicació valencians escrits el Levante, Las Provincias, etc. Com a nivell nacional en artículs en El País, etc.

L’escut o emblema del Regne de Valéncia està basat en «el símbol representatiu del Regne de Valéncia més antic que es coneix, el que existia en la Porta de la Xerea de la Ciutat de Valéncia», 1​ d’acort en el Consell del País Valencià en 1978.

La versió actual vigent està descrita en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) número 211, de data 13 de decembre de 1984, i de títul Llei de la Generalitat Valenciana 8/1984, de 4 de decembre, per la que es regulen els símbols del Regne de Valéncia i la seua utilisació.

En la conferència es tractarà dels símbols heràldics del Regne de Valéncia, des de la conquista de Jaime I “el Conquistador” fins als nostres dies, des d’un punt de vista històric. En una àmplia presentació gràfica d’ells.

La realisarà el Dr. En Fernando de Benito i Alas, antic Decà de l’Acadèmia Valenciana de Genealogia i Heràldica, Director del Colege d’Armes de Valéncia, expert en Heràldica Gentilicia i Militar.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: