El Rogle presenta el seu llibre sobre Constanti Llombart en la RACV

El Rogle Constanti Llombart ha presentat en la sèu de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana el seu quart llibre, titulat “Homenage, Llombart”.

L’acte de presentació s’ha desenrollat en el Saló d’Actes de la centenària institució, que ha segut abarrotada per decenes de persones que han assistit a l’event, en l’intenció de fer-se en un eixemplar del llibre i conéixer una miqueta més de la vida d’un dels impulsors de la Renaixença Valenciana, Constanti Llombart.

Josep Peiró i Bertomeu, secretari de l’associació ha segut l’encarregat de presentar i conduir l’acte, mentres que Josep Sanchis i Pino ha realisat un repàs magistral sobre la biografia de Llombart. La presentació ha conclós en les amenes paraules de Juli Moreno i Moreno, president del Rogle, destacant la gran importància que tingué per al inici del valencianisme la figura de Constanti.

SINOPSIS DEL LLIBRE

Llombart, homenage es una obra de conjunt dels membres de l’associacio Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana (en una aportacio destacada de dos d’ells, que firmen els seus treballs), entitat que la proyectà com homenge a Carmel Navarro Llombart, Constanti Llombart, de qui pren el nom, en complir-se en març de 2018 el 125 aniversari de la seua mort.

El llector trobarà en esta edicio una biografia de l’impulsor de la Renaixença valenciana, un breu estudi sobre la seua obra i la llengua que utilisà, un llistat de totes les seues obres localisades i el seu poema “Esprit de valencianisme”, que conté el que sería el seu lema: “Tot s’ho mereix Valencia, per a Valencia es tot”.

A continuacio s’arreplega tota una serie de tributs que la societat valenciana i amics personals de l’homenajat li dedicaren a rant del seu obit: poemes exalçant la seua figura, varies croniques d’actes celebrats en la seua memoria, l’ereccio d’un monument, la dedicacio d’un carrer en Valencia ciutat, etc.

Sent com fon un lletraferit i un poeta, no podia faltar l’homenage dels poetes valencians actuals i, si be nomes s’ha pogut contar en una seleccio, esta es prou significativa per a haver pogut elaborar en 28 composicions una corona poetica que glossa i recorda la figura del revitalisador de la “Morta Viva”.

Finalisa l’obra en la cronica de l’homenage que l’associacio Rogle Constanti Llombart li dedicà en motiu del 125 aniversari de la seua mort.

COMPRAR LLIBRE

REPORTAGE FOTOGRÀFIC DE L’ACTE

Algunes de les fotografies han segut realisades per membres del Rogle Constanti Llombart (Fernando Queralt i Vicent Pastor)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: