Els Cursos de Lo Rat Penat i Cristóbal Aguado Premis Senyera 2019

La Plataforma Valencianista (PLV) otorga anualment el Premi Senyera a la persona i colectiu que s’haja distinguit durant l’any en defendre lo valencià.

Enguany el premi individual ha anat a parar a En Cristóbal Aguado Laza , mentres el colectiu ha recaigut sobre la Secció de Cursos de Lo Rat Penat.

Segons fonts de la PLV el premi colectiu es deu a que la Secció de Cursos de Lo Rat Penat realisa “la llabor d’ensenyança de la llengua i cultura valenciana des de la seua fundación en l’any 1949, formant des de llavors a moltes personalitats del món cultural i lliterari valencià, i a centenars de valencians anònims, aixina com per la seua fidelitat a les Normes de la RACV, inclús durant el temps en que el valencià s’ha arraconat en la marginalitat oficial i ha quedat exclòs de l’ensenyaça pública”.

Sobre el Premi Senyera individual, l’entitat Valencianista ha remarcat que En Cristóbal Aguado Laza actual president de la AVA-ASAJA, s’ha distinguixc a lo llarc de la seua vida per el “liderage en la defensa dels interessos del camp valencià, passat, present i futur del nostre Poble, treball desenrollat tant de les empreses que ha dirigit com des dels seus càrrecs de responsabilitat en les diverses associacions sectorials”.

L’acte d’entrega dels premis es celebrarà el dissabte 13 d’abril en Masía de las Estrellas en Catarroja. Els interessats en assistir podran reservar enviant un correu a: plataformavalencianista@hotmail.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: