Exposició en la RACV sobra la seda valenciana en la costura

COMUNICAT DE LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA

Mostra realisada per Cristóbal López Albert

“Despuix de 50 anys de professió, em vaig propondre el realisar una exposició de peces (vestits/trages)  per a resaltar la gran rellevància històrica i cultural sobre l’indústria de la seda que des del sigle XIV fins a finals del XVIII tingué el seu desenroll en Valéncia, el llegat del qual ha permaneixcut arraïlat, conservant l’essència d’un estil que encara goja de gran prestigi i reconeiximent en tot lo món.


Gràcies a la cultura i evolució de les Falles, les nostres teles de seda són un bell reflex de l’entorn: colorits, flors, brancades, matisos i textures que es mostren constantment en frescura.

La costura, entesa com a tal, és tot allò que s’implica en l’utilisació d’una tela i que s’adquirix per a una finalitat concreta, es dissenya una penyora, es talla i es confecciona.

El sigle XX ha deixat grans mostres de creativitat, desenroll i evolució de tècniques a través de creadors que consolidaren els seus noms fins al punt de ser recordats com a únics. El vestit és necessari en tots els estrats de la societat i les teles són el primer esclavó per a la realisació de qualsevol penyora de vestir.

Basat en eixe principi, despuix de 50 anys d’activitat en la costura, com a creador i professor, tinguí l’idea de rendir homenage a les tres parts fonamentals que s’impliquen en una penyora de vestir: el disseny, la construcció i la tela. Llavors proponguí un desenroll; elaborar 10 peces de creadors selectes (ya fallits) 5 espanyols i cinc estrangers, seleccionant d’entre les seues creacions unes peces fascinants, be pel nom, per la creativitat o per qui les lluí, utilisant la meua tècnica i teles tradicionals de seda valenciana.”

Horari: del 4 al 14 de març. Matins de 10 a 14. Vesprades de 17 a 20.

Inauguració dia 4 de març a les 18:00 hores.

Lloc: Sèu de la RACV (Carrer Avellanes, 26, Valencia)

Image portada: El Blog de La Llar Artesanos

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: