El ninot de la Falla Reis Catòlics de Silla guanya el Premi “Pep de l’Horta”

EL NINOT DE LA FALLA REIS CATÒLICS DE SILLA GUANYA EL PREMI “PEP DE L’HORTA” AL NINOT REIVINDICATIU VALENCIÀ EN LA SEUA I EDICIÓ.

Comunicat del Casal Bernat i Baldoví

El Casal Bernat i Baldoví ha creat enguany el Premi “Pep de l’Horta” per a reconéixer, entre tots els ninots exposts en les Exposicions del Ninot de la Junta Comarcal de Falles de l’Horta Sur, aquell en que es manifeste una millor reivindicació o posada en valor del Patrimoni Valencià (cultural, econòmic, històric, social…). La Junta Comarcal està composta per les poblacions d’Alaquàs, Albal, Aldaya, Alfafar, Benetússer, Catarroja, Manises, Massanassa, Paiporta, Picanya, Sedaví i Silla.

El jurat, compost per membres d’esta associació, ha visitat les exposicions de tots els municipis, de les que, en una primera ronda, ha extret tretze ninots candidats. En una votació final, en la que quedaren exclosos els membres relacionats directament o indirectament en qualsevol Falla o Junta Local concursant, se va decidir per vots individuals i secrets el ninot guanyador d’este Premi.

Fent el reconte de vots assignables per cada jurat als ninots, ha obtés la màxima puntuació i és el Premi “Pep de l’Horta” 2018 el ninot de la Falla gran presentat per la comissió A. C. Falla Reis Catòlics de Silla en 13 punts. Este ninot representa una parella de valencians sobre una barca que reivindiquen la lluita pel Port de Silla, l’Albufera i l’arròs valencià.

Destaquen també els segon i tercer classificats, ninot infantil de Corts Valencianes d’Aldaya (troballa de l’estàtua fragmentada del “Baco d’Aldaya”), en 11 punts, i ninot gran de Barri Sant Francesc de Manises (una fallera vestida en seda chinenca, en una tassa de té i unes traques darrere, en un paralelisme del patrimoni valencià/maniser i de China: seda, ceràmica i pólvora), en 8 punts.

El premi, consistent en un artístic estandart, serà entregat a la comissió guanyadora en la Gala de la Junta Comarcal, a celebrar en passar Falles.

En Valéncia Ciutat a quinze de març de 2018.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: