Lo Rat Penat edita el seu tradicional Calendari en llengua valenciana per al 2019

COMUNICAT DE LO RAT PENAT

L’acte de presentació se celebrarà el pròxim dia 21 de decembre, divendres, a les 19:30h. en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, carrer Trinquet de Cavallers, núm. 9 de la ciutat de Valencia. Assistirà el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, els autors i colaboradors de l’almanac i els representants del món cultural valencianiste. El Calendari ha segut coordinat per Aureli López, Vicent Ramon Calatayud i Òscar Rueda.

El Calendari Lo Rat Penat 2019 recull efemèrides valencianes més destacades i, a més, inclou un apartat lliterari format bàsicament per texts poètics i uns atres de prosa adaptats a les diferents époques de l’any. Per últim, es dedica un faldó en cada més per a la divulgació i reivindicació de la cultura, la llengua, l’història i la personalitat autòctones a través de chicotetes referències a diversos aspectes que van des de la lliteratura en llengua valenciana fins a les nostres festes i tradicions.

En l’apartat lliterari figuren texts de Bernardo Adam, Mª Jesús Coves, Fernando Millán, Donís Salvador, Sito Sanchis, Vicent Ramon Calatayud, Elena Casa, José Fco. Ballester-Omos, Aureli López, Rafael Melià, Joan Josep Serra i Ampar Cabrera i la capçalera és obra de l’artiste Pepe Lacreu.

El Calendari editat per la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes acosta als valencians, seguint la tradició llombartina, els actes i dates culturals més significatius del Regne de Valencia.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: