“No s’han comprat suficients llibres en Normes d’El Puig”

Jaume Hurtado, Secretari General de Som Valencians, deixava este reflexiu escrit en el seu mur de Facebook:

El valencianisme haguera pogut implantar les Normes d’El Puig, per mig de la costum. Sí per costum. Per chicotets actes. En les relacions personals, en els contracts comercials, en les nostres relacions én l’administracio. No tot es, o era, que el valencià en Normes d’El Puig es gastara en l’administracio o en les escoles. Ni fent una revista, o dos, ni un diari.

Simplement, én que els valencianistes, feren la seua vida cotidiana en valencià en Normes d’El Puig, organisant des de lo civil, eixemple, fent les factures a clients en Normes d’El Puig, els menus dels restaurants, botigues, els actes religiosos, la misa, en el deport, en la festa, en les relacions privaes, escriguerem en Normes d’El Puig, tots, i serviren d’eixemple per als demes, les Normes d’El Puig tindrien una base social ampla, consistent, i seriem un eixemple de poble que no es deixa sometre. Resistencia activa pacifica.
La confrontacio, el carrer, servixen…el populisme servix. Pero uns dies. No a la llarga.


Hem fallat casi tots, els ultims 30 anys. No s’han comprat suficients llibres en Normes d’El Puig, per a fer editorials solides. No s’ha fet prensa. Ni empresa. Ni relacions economiques per a que les Normes d’El Puig foren fortes socialment. I alguns « liders », ni s’han preocupat de gastar el valencià, ni dependre a utilisar les Normes d’ El Puig, fer forta a la RACV, i sobretot, ensenyar les Normes d’El Puig. He sentit : « A mi en el meu poble no me votaràn per la llengua ». « Yo no tinc que fer els cursos ». « Yo no necessite aixo… »

En Europa han de coneixer les Normes d’El Puig, la nostra produccio lliteraria i en Espanya. Es un secret lo que defenem o qué?. No es possible que la campanya per l’oficialitat del bable siga mes consistent que la defensa de la Llengua valenciana.

Per molt que l’Administracio, 4 politics corruptes populars i covergents i un charlatà én pell morena de maquina pactaren, organisaren i decidiren…, si un poble no accepta i continua fent com creu, no es pert una batalla ni una guerra. Ha segut algo mes.

Ha segut una entrega sense llimits. Radicalitat en les formes, i incosistencia en la doctrina. Quan lo que tocava era normalitat en les formes, i consistencia en la doctrina.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: