Òscar Rueda presentarà el seu llibre sobre la normativa de l’idioma valencià

El pròxim divendres 25 de giner a les 19h. el vicepresident de Lo Rat Penat, Òscar Rueda presentarà el seu llibre “¿Té futur la normativa de l’idioma valencià?” en la seu de l’Entitat Cultural El Piló de Burjassot (Carrer Dr. Moliner, 10).

Cartell de l’acte

Parlar del futur de la normativa de l’idioma valencià és tant com parlar del futur de la pròpia llengua. De la conservació de les característiques que la singularisen respecte dels idiomes veïns. De la potenciació del seu us com a instrument de comunicació oral i escrita. De la seua consideració i visibilitat com a subjecte idiomàtic diferenciat: a efectes llingüístics, pero també llegals i normatius. De la seua pervivència, en definitiva, com a marca màxima i privativa de la nostra identitat com a poble.

Partint de controvèrsies llingüístiques pròximes a la nostra, l’autor emmarca el doble conflicte llingüístic valencià en una fenomenologia més freqüent de lo que pareix. Una fenomenologia que es fonamenta en l’íntima relació entre llengua, normativisació, prestigi social, interessos polítics-econòmics i identitat de grup. I apunta diversos escenaris per al futur de la normativa i de la pròpia llengua valenciana, en la convicció de que la seua viabilitat passa per la reclamació efectiva i pragmàtica dels drets internacionalment reconeguts a tota comunitat llingüística oprimida, com continua sent la nostra.

COMPRAR LLIBRE ACÍ

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: