El pròxim dijous a les 19:15 h, es celebrarà en la sèu del Grup d’Acció Valencianista, la presentació dels dos últims llibres del periodiste i escritor Antoni Fontelles Fontestad.

El primer llibre que es presentarà serà «Dos llums sobre Sanchis Guarner: a triar», obra editada por el Rogle Constantí Llombart dins de la seua colecció «Raons del Rogle».

Este llibre que ocupa el quint número de la colecció, vol contrastar el retrat molt embellit de Manuel Sanchis fet per l’acadèmic Abelard Saragossà en el d’Antoni Fontelles, mes polèmic i en mes llums i ombres, per a que cada llector puga triar quín es mes adequat als fets.

Com destaca Saragossà, Sanchis era el millor llingüiste de sa época, en oposició al gramàtic Carles Salvador (un plagiador) i a l’escritor Joan Fuster (un uniformiste idiomàtic); pero provablement no era el gran valencianiste que pinta, com apunta Fontelles.

L’atre llibre de Fontelles que vorà la llum el 19 de decembre serà «Els criteris idiomatics de la Generalitat (2024): molt de tro i poca aigua» editat per Convenció Valencianista i l’Institut d’Estudis Valencians.

En esta obra el llector podrà trobar un demoledor estudi, concretament una critica sobre els “nous” criteris llingüistics de la Generalitat Valenciana (proposts per la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació) que se publicaven en el DOGV el dia 2 del passat mes de maig. L’autor demostra que de ‘nous’ tenen ben poc i de ‘copia i pega’ moltíssim; en la majoria dels casos son trasllacions lliterals dels que en el seu moment foren aprovats pel govern del Botànic. Ben poques son les novetats i minimes les concessions a l’autentica llengua valenciana, la que parlem i usem quotidianament els valenciaparlants.

L’entrada es lliure i els assistents tindran l’oportunitat d’adquirir estes dos obres dedicades per l’autor.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies