Carles Recio, fundador del Camí del Sant Càliç fa 22 anys, manté casi un quarto de sigle despuix la seua dedicació a esta idea de conformar una itinerari cultural europeu que aporte visibilitat, riquea i proyecció a moltes terres que han tingut un oblit secular.
L’últim èxit en el seu proyecte va ser la presentació del proyecte davant Dolors Montserrat, Presidenta de la Comissió de Peticions de l’Eurocàmara i davant Roberta Metsola, Presidenta del Parlament Europeu. En aplegar fins al cim del poder polític europeu i explicar personalment tot el relat de la ruta, que s’inicia en Jerusalem, travessa el Mediterràneu i la península Itàlica, i culmina en Sant Joan de la Penya i Valéncia, es garantisa que el coneiximent sobre l’iniciativa haja aplegat fins a les instàncies que tenen el poder de decisió en l’Unió Europea.
La tradició de busca del Sant Càliç que es remonta a l’Edat Mija es conjuga ací en esta idea naixcuda fa vint anys i que va originar la constitució d’una série d’entitats i iniciatives que consolidaren este Camí. Del núcleu inicial que va impulsar el Camí del Sant Grial, només queda el seu fundador, que llavors era President de l’Institut d’Estudis Valencians, treballant incansablement per a que el proyecte es faça realitat.
En estes décades s’han conseguit alvanços molt significatius, entre ells l’aval vaticà del Papa Francesc per a que cada cinc anys s’institucionalise el Grialat o Any Jubilar del Sant Càliç.