Puntuals a la seua cita impuntual, les xixantassís pàgines d’Ucrònica, la revista lliterària en llengua valenciana, ixen al carrer.
En este número entrevistem a l’historiador Ricardo García Cárcel, valencià de Requena, i autor d’innumerables ensajos històrics i un gran expert en les Germanies, de les que en 2022 es complixen cinccents anys de la seua finalisació.
A continuació podreu llegir el ya clàssic Manifest Pinkerton, dedicat en esta ocasió a l’obediència deguda, de tan rabiosa actualitat pels últims acontenyiments polítics. Proseguirem en Les Ciutats Visibles, secció en la que Antonio V. moreno nos parla de la Sicília de Il Gattopardo.
En la secció Matar a un Director, José Luís Monroy comentarà les distopies cinematogràfiques de rail lliterària i en el Racó de Sòcrates Rabona el llegendari Luca Azzaro comentarà el llibre “Futbolistes d’esquerres” i nos delectarà en un relat futbolístic.
En la secció El Destacadet, el codirector de la revista, Agustí Zacarés, entrevista als responsables de les llibreries París-Valéncia, Izquierdo, Somnis de Paper i Bangarang sobre la situació de la llectura i l’art d’un ofici en perill d’extinció.
Tenim també la secció dedicada a la creació dels nostres llectors, El Repte Ucrònic, i la de crítica lliterària, Els Dotze Treballs d’Hèrcules, un destacadet en el que Ibn Dasí abordarà l’obra lliterària de Salman Rushdie, motiu pel qual va patir un atentat del que no hem tornat a saber res, i un De Vi Naix Comèdia en el que l’escritor chilé Homero Gac escriu sobre Némirovsky i Chéjov.
Ucrònica també té espai per a la creació, en un duel lliterari protagonista per Josep Escuder i Màxim Rueda i per a un A Mèlic Obert, a on el neurofisiòlec Pau Giner nos comenta la producció lliterària de l’últim any.
Ademés tenim L’Habitació Impròpia, en la que Carles Ricart, autor de l’entrevista a Ricardo García Cárcel, nos desbudella el llibre de Carles Dolz sobre els moviments veïnals front a l’urbanisació d’El Saler i el caixer del Túria, una Aixàvega protagonisada pels escritor Josep Carles Laínez i Nicolàs Poblete i acabarem en dos seccions clàssiques, Suc de Llima i el Decàlec, dedicat en esta ocasió a la creixent figura de l’alienat.
Tot açò per 12 euros a l’any, ¿de veres t’ho vas a perdre? ¿Tens millor regal per ad estos Nadals?