Edicions Mosseguello farà la segona presentació del llibre ‘El Genuïsme i l’Autoodi. Ideologia en el conflicte idiomatic valencià‘ del periodiste Antoni Fontelles i Fontestad en la sèu del Grup d’Acció Valencianista.
La presentació es celebrarà el divendres 20 de novembre en la local social de l’entitat valencianista (Carrer Julián Peña, n°3 Valéncia) a les 20h.
En la finalitat de que es puga realisar l’acte en totes la mesures de seguritat sanitàries possibles i complir la distància social entre tots els assistents, les plaçes seràn llimitades i el que vullga assistir deurà reservar assent en el següent enllaç prèviament: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0bKgJCzinrur7T-dmrSTgb0x212WSE8umRHRjGppwYNFpRw/viewform?usp=send_form
SOBRE EL LLIBRE…
El genuïnisme es un subproducte del catalanisme, el paradigma dominant epistemicament en la controversia valencià / catala. L’analisis d’alguns elements prototipics en diverses obres de divulgadors, lexicolecs, gramatics o filolecs d’est ambit valída, de forma extensa i en pocs dubtes, la meua l’hipotesis. El genuïnisme es una ideologia –perque es conforma com un vore orientat– llingüistica –perque es referix a un camp de debat en la nostra societat– redentora –perque exculpa als censors idiomatics, durant decades, i restituix magicament la competencia als valencianoparlants–.
L’atra cara de la moneda, es l’autoodi, el despreci o l’infravaloracio de lo propi que justificaria la condena d’una part de la llengua valenciana, i, en simultanea compensacio, l’estima o apreci per lo foraster. Este proces sicosocial unitari i doble està en la base de la conducta idiomatica historica dels castellanistes i dels catalanistes.
Lo que ara, circumstancialment, defenen els catalanistes-genuïnistes de sempre (transmutats nominalment en ‘valencianistes’) es lo que hem defes el valencianistes de tota la vida.
SOBRE L’AUTOR…
És llicenciat en Teoria de la Comunicació i Psicologia i Diplomat en Magisteri. És professor i periodiste dedicat a la normativisació de la llengua valenciana i a l’estudi dels condicionants que dificulten la difusió i aplicació de la mateixa i la normalisació de l’us social de la llengua.
Entre octubre de 1996 i juliol de 1999 fon Cap de programes de Canal 9- TVV.
Va ser Agregat de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV durant 20 anys i és coautor de la «Gramàtica de la Llengua Valenciana» adoptada per esta entitat com a referent normatiu.
És autor de «La Flexió Verbal Valenciana», coautor de les Normes de la Llengua Valenciana i del Diccionari Valencià-Castellà, guanyador del Premi Excelentíssim Ajuntament de Valéncia pel llibre «Societat, Ciencia i Idioma Valencià».
Fon Director dels Cursos de Llengua i Cultura de Lo Rat Penat. És també colaborador habitual en la prensa valenciana, escriu freqüentment en el diari «Levante-EMV».
Participà en el, I Congrés de la Llengua Valenciana, celebrat en Elig en l’any 1985, en la ponencia, «Evolucio de la, P, T ,K, llatines intervocaliques». Les intervencions en dit Congres foren publicades en un llibre en l’any 2003.
També va participar en el V Congrés Internacional d’Estudis Occitans, celebrat en Toulouse en 1996, en la ponencia, «El conjunt occità-romanic: implicacions socials, politiques i culturals».
En l’actualitat es membre destacat de l’Institut d’Estudis Valencians i participa activament en el partit polític Acció Nacionalista Valenciana.