La RACV clausura el cicle “Pare Fullana” en una jornada dedicada a Xavier Casp

COMUNICAT DE LA REAL ACADÈMIA DE CULTURA VALENCIANA

Centenari de docència en Llengua Valenciana en l’Universitat. 

Com a remat de tots els actes que des de distints llocs i duts a terme per entitats Valencianes, entorn de l’efemèrides, per al dia 11 de novembre d’este 2019, se programa una vesprada especial.

La Real Acadèmia de Cultura Valenciana, l’Associació d’Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA), la família i amics de Xavier Casp, els pares franciscans -OFM- i les distintes associacions, organismes i personalitats  concernits, CRIDEN:

  • A les 18 h., en la Capella de la Mare de Deu dels Àngels,  en convent de franciscans, carrer del General Prim, prop del Mercat de Russafa
    • Missa d’acció de gràcies i en sufragi per l’ànima del poeta Xavier Casp, en el dècim quint aniversari de la seua defunció. Oficiada pel pare Benjamí Agulló en Llengua Valenciana.
  • A les 19.30 h.,en el saló d’actes de la Real Acadèmia, Carrer de les Avellanes nº 26
    • Presentació del Cresol Lliterari — recull de les XXVII Jornades dels Escritors pel President de la AELLVA Ricart Folgado
  • A les 20 h., llectura de poemes inèdits de Xavier Casp, poeta que junt a Miquel Adlert reivindicaren la figura del Pare Fullana i que els seus postulats de  singularitat en la Llengua valenciana, alcançaren la normalisació actual: Gramàtica, Diccionari, publicacions, docència… tal qual l’us diari fa costum.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *