L’Acadèmia Valenciana de la Llengua: Entre la sumissio i l’incoherencia

L’associació cultural Rogle Constanti Llombart ha publicat a través de la seua web el treball de 32 pàgines i en format PDF de l’escritor Antoni Fontelles i Fontestad.

L’estudi es titula “L’ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUA: ENTRE LA SUMISSIO I L’INCOHERENCIA” i es pot llegir de manera completa i gratuïta pulsant en el següent enllaç: PUNCHAR ACÍ PER A LLEGIR

Antoni Fontelles i Fontestad és un professor, escritor i periodiste valencià naixcut en la localitat de Massalfassar (l’Horta Nort) el 22 de giner de 1956.

És llicenciat en Teoria de la Comunicacio i Psicologia i Diplomat en Magisteri. És professor i periodiste dedicat a la normativisació de la llengua valenciana i a l’estudi dels condicionants que dificulten la difusió i aplicació de la mateixa i la normalisació de l’us social de la llengua.

Entre octubre de 1996 i juliol de 1999 fon Cap de programes de Canal 9- TVV.

Va ser Agregat de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV durant 20 anys i és coautor de la “Gramàtica de la Llengua Valenciana” adoptada per esta entitat com a referent normatiu.

És autor de “La Flexió Verbal Valenciana”, coautor de les Normes de la Llengua Valenciana i del Diccionari Valencià-Castellà, guanyador del Premi Excelentisim Ajuntament de Valencia pel llibre “Societat, Ciencia i Idioma Valencià”.

Fon Director dels Cursos de Llengua i Cultura de Lo Rat Penat. És també colaborador habitual en la prensa valenciana, escriu freqüentment en el diari “Levante-EMV”.

Participà en el, I Congrés de la Llengua Valenciana, celebrat en Elig en l’any 1985, en la ponencia, “Evolucio de la, P, T ,K, llatines intervocaliques”. Les intervencions en dit Congres foren publicades en un llibre en l’any 2003.

També va participar en el V Congres Internacional d’Estudis Occitans, celebrat en Toulouse en 1996, en la ponencia, “El conjunt occità-romanic: implicacions socials, politiques i culturals” i en el Congrés Valencianisme 2018 en la ponència “Quatre decades de lluita paradigmatica (1975-2018)”.

Actualment es membre de la Seccio de Llengua i Lliteratura de l’Institut d’Estudis Valenians i fon Premi Llealtat 2017, guardó otorgat per el Grup d’Accio Valencianista.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *