Llectura dels llibrets de falla premiats en 2018

Gravació del tradicional acte de llectura dels llibrets de falla premiats en 2018, celebrat el dimecres 23 de maig en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, en el C/ Trinquet de Cavallers, 9 de la Ciutat de Valéncia.

En ell, els poetes festius valencians guardonats en premi extraordinari en el concurs centenari que des de 1903 organisa l’entitat valencianista, donaren a conéixer el seu treball que ha contribuït un any més a la consolidació de la lliteratura festiva en llengua valenciana.

En concret, Ampar Cabrera, guanyadora del Premi Extraordinari “Bernat i Baldoví”, Sito Sanchis, Elena Casa, Donís Salvador, Joan Antoni Alapont, Joan Josep Serra, Manuel Lagardera, Donís Martin, Manuel Andrés Zarapico i Miquel Àngel Gascon posaren la veu als seus propis poemes a on se conjuguen l’ingeni, la gràcia i l’humor baix el domini de la mètrica i la tècnica.

L’acte fon presidit per la Fallera Major de Valéncia, Rocío Gil, la Regina dels Jocs Florals, Mónica Duart, i el President de Lo Rat Penat, Enric Esteve. Amenisà l’acte el Cor Popular de Lo Rat Penat, dirigit per Jesús Madrid.

Cal recordar que en l’expedient de la declaració per la UNESCO de la festa de les Falles com a Patrimoni Immaterial de l’Humanitat se fa menció expressa a la llabor de Lo Rat Penat en la celebració d’este Concurs de Llibrets que potencia la lliteratura satírica en llengua valenciana.

En el Concurs de Llibrets de Falla de Lo Rat Penat d’enguany s’han repartit un total de 250 premis en estandart per a les falles, gràcies a la colaboració dels següents patrocinadors: Excm. Ajuntament de Valéncia, Excma. Diputació de Valéncia, Las Provincias, Levante-EMV, La Casa de Los Falleros, Associació Patronat de la RACV, Camping Les Palmeres, Armando Serra, Família Peris, Família Camps, Família Melià, Família Delmonte, Família Bea, Família Alapont i Família Ramon-Garcia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *