Dra. Villanueva: “Las Bases de Castelló carecen de referente científico”

Tres Doctors en Filologia reflexionen sobre el futur de la llengua valenciana en una taula redona organisada per Lo Rat Penat en recort de Constantí Llombart.

Com ve sent tradicional, Lo Rat Penat recorda l’aniversari de la mort de Constantí Llombart en una taula redona que, enguany baix el títul “La llengua valenciana en el sigle XXI: llombartiana, inclusiva, europea i universal”, tingué lloc el dimarts 26 de març a les 19:30 h en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat

. En ella participaren els següents ponents:

Josefa Villanueva, Doctora en Filologia, Universitat París-Nanterre, especialista en l’estudi del moviment valencianiste.

Voro López, Doctor en Filologia, Universitat de Valéncia, Director de la Secció de Llengua de la RACV.

Lluís Fornés, Doctor en Filologia, Universitat de Valéncia. Professor de llengua occitana, Universitat Paul Valéry Montpelhièr.

El debat fon moderat per Òscar Rueda, director dels Cursos de Llengua i Cultura Valencianes de Lo Rat Penat. Els ponents reflexionen entorn a la problemàtica sorgida a primeries del sigle XX sobre el nom, l’entitat i la normativisació de la llengua valenciana, i fan propostes de futur encaminades a la resolució de l’actual conflicte, partint de la ciència filològica, la convivència i el consens entre valencians.

Gravació realisada el dimarts 26 de març en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, en el C/ Trinquet de Cavallers, 9 de la Ciutat de Valéncia.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: