L’editorial Mosseguello ha tret al mercat dos nous llibres en Llengua Valenciana, que vos presentem a continuació:
‘EL GENUÏNISME I L’AUTOODI. Ideologia en el conflicte idiomatic valencià‘ del periodiste i escritor Antoni Fontelles.
El genuïnisme es un subproducte del catalanisme, el paradigma dominant epistemicament en la controversia valencià / catala. L’analisis d’alguns elements prototipics en diverses obres de divulgadors, lexicolecs, gramatics o filolecs d’est ambit valída, de forma extensa i en pocs dubtes, la meua l’hipotesis. El genuïnisme es una ideologia –perque es conforma com un vore orientat– llingüistica –perque es referix a un camp de debat en la nostra societat– redentora –perque exculpa als censors idiomatics, durant decades, i restituix magicament la competencia als valencianoparlants–.
L’atra cara de la moneda, es l’autoodi, el despreci o l’infravaloracio de lo propi que justificaria la condena d’una part de la llengua valenciana, i, en simultanea compensacio, l’estima o apreci per lo foraster. Este proces sicosocial unitari i doble està en la base de la conducta idiomatica historica dels castellanistes i dels catalanistes.
Lo que ara, circumstancialment, defenen els catalanistes-genuïnistes de sempre (transmutats nominalment en ‘valencianistes’) es lo que hem defes el valencianistes de tota la vida.
ELS MISTERIS DE LA CASA DEL MEGE de Paco Tarazona i Agustí Zacarés.
Els misteris de la casa del mege és una novela de misteri, pero també d’intriga, d’apareguts, de llegendes i de molta chamarrusqueria.
Batiste, un cirugià en la xixantena, conseguix fer realitat un somi que li rondava el cap des de menut: ser propietari de la coneguda com a Casa del Mege de l’Avinguda del Port. Pero lo que pareixia un desig complit, se convertix en un autèntic malensomi. Un capataç de lo paranormal, uns familiars i amics desijosos de fer la punyeta, i un recorregut per les llegendes i llocs misteriosos de la Ciutat i Regne de Valéncia, fan d’esta novela, escrita a quatre mans, un experiment creatiu, vanguardiste i entretingut que permetrà fruir a grans, a menuts i als del mig.
En esta novela, el tàndem Paco Tarazona (La Societat Pinkerton Internacional: a la busca d’El Papo, Les taques de Colors, Primeres fotos, Quimeres amprades, entre d’atres) i Agustí Zacarés (HQ4RS) s’internen en l’imagineria fantasmagòrica i sobrenatural valenciana per a reflexionar sobre les tradicions, les credulitat i la flema humana.