Alguns nervis i moltes censures

Editorial del ROGLE CONSTANTI LLOMBART Nº 146-Novembre 2018

Enguany la vesprada del 9 d’Octubre en el Cap i Casal no ha segut “territori panca”, com venia sent-ho des de fea anys. Les manifestacions programades per diferents organisacions valencianistes o anticatalanistes li llevaren el protagonisme unic del que l’entorn de Eliseu Climent havia fruit fins al moment, convertint la vesprada en un mosaic d’opinions diverses. Per a contrarrestar esta nova situacio, el catala grup Arran feu una crida: “No passaran! Construïm els països catalans antifeixistes”, a la que se sumaren integrants de grups vascs “antifeixistes”.

El Rogle Constanti Llombart s’adheri a la manifestacio organisada per l’associacio Regne de Valencia Gais i Lesbianes baix el lema “Pel dret de ser 100% valencians”. Els membres que assistiren pogueren comprovar cóm estos “pacifics” ciutadans, instalats enfront de la Estacio del Nort, molts d’ells en les cares tapades, corejaven lemes tan “conciliadors” com “Païs valencià, països catalans”.

La manifestacio acabà en el Parterre, a on se llegi un manifest, “El valencianisme en lluita”, que se pot consultar en la web del Rogle, en l’apartat Documents. Moltes coses s’estan movent ultimament. A mida que s’acosten les proximes eleccions dona la sensacio de que els anims de les diferents tendencies se van encenent. I alguns s’estan posant nerviosos.

Posem un atre eixemple. Encara que la seu del Grup d’Accio Valencianista mai ha deixat de patir actes vandalics, en a penes una semana de diferencia, en octubre, ha patit dos pintades en la seua porta, una acusant-los de “Feixistes” en simbols anarquistes, comunistes i catalanistes −en juliol ya havia patit un atac similar que els acusava de lo mateix−, i una atra tildant-los de “Guarros separates”. Dos acusacions contradictories que mostra el marejol d’opinions que hi ha en estos moments.

Un atre eixemple es mes recent. El dia 27 del mateix octubre circulava per les rets socials la noticia de que Youtube havia bloquejat cinc videos del canal El Món de Juan i Patri.

Juan i Patri son una parella que porta un temps elaborant videos de curta duracio de tematica diversa, tractada sempre des d’un punt de vista valencianiste. Igual parlen d’historia, que de llengua, que de noticies d’actualitat, entre uns atres temes.

El motiu del bloqueig es que eixos videos han rebut diverses “denuncies”. Per a qui no estiga al corrent d’estos temes, aclarir que, quan se puja un video, qualsevol pot punjar en un boto i “denunciar-lo”. Pot fer-ho per diversos motius: per contingut sexual, infringir drets, activitat perillosa i atres. Youtube decidix si l’elimina o no.

Els cinc videos han segut denunciats per “foment de la violencia”. No son diferents dels que porten fent des de 2016 i no s’enten cóm Youtube ha fet cas de les denuncies. Qualsevol que veja uns quants dels que ha produit esta parella podra apreciar que lo unic que contenen es un enaltiment de lo valencià i una denuncia del catalanisme; aixo si, a sovint usant l’humor i l’ironia. Ya sabem que, per a la propaganda dominant, tot el que no se plegue al pensament unic es un violent i un “feixiste”, pero, ¿per qué han esperat a fer ara les denuncies?, ¿potser perque s’estan posant nerviosos i l’audiencia del canal està creixent mes de lo que els agradaria?

Juan i Patri no podran pujar cap video mes durant tres mesos, pero seguirant fent-ho en un segon canal que tenen: El Submón de Juan i Patri, des del qual continuaran fent valencianisme. I els atres, com sempre, intentaran utilisar tots els mijos per a aplicar el seu argument mes volgut: la censura. I quan aço els resulte impossible, recorreran al seu segon metodo favorit: acusar de “feixiste” a tot el que no pensa com ells, vinga o no a conte.

Mes censura es lo que nos espera este mes de novembre. El valencianisme te dos cites importants. Els proxims dies 12, 13 i 14 les Jornades de l’Aellva estan dedicades al “Centenari de la Càtedra de Llengua Valenciana en l’Universitat de Valéncia” (tenen informacio mes detallada en la columna d’activitats), un aniversari que el valencianisme està commemorant com toca, no com ho està fent la mateixa Universitat, en algun acte de circumstancies realisat sense entusiasme. Vorem quants mijos de comunicacio parlen d’estes Jornades.

La segona cita sera el dia 24, quan tindra lloc el Congrés Valencianisme 2018. El proxim dia 5 se complix el determini per a inscriure’s i poder participar. En la pagina 2 donem mes informacio sobre l’acte, a banda de la que hem donada en els mesos anteriors. I si estem insistint tan en el tema es precisament per a tractar de compensar la falta d’informacio que la censura “oficial” nos impon. Llevat d’algun mig digital afi, cap atre mig de comunicacio s’ha dignat a fer ni mencio, a pesar de les notes de prensa que s’han enviat. Vorem si se prenen mes en serio l’acte mateix del Congrés o continuen fent com que no existim, que es lo que de veres agradaria als que s’omplin la boca parlant de “pluralitat” i de “tolerancia”.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: