El divendres 10 de decembre se presentarà en Benifayo el llibre ‘El Genuïsme i l’Autoodi. Ideologia en el conflicte idiomatic valencià’ de l’escritor i filòlec Antoni Fontelles i Fontestad.
L’acte serà a les 19:00h. en el Molí Vell (Camí Molí Vell, s/n) i esta organisat per ¿Quedem en Benifayo?, un nou proyecte que pretén ser «una iniciativa lliure, oberta a actes diferents» i que contarà en un tertúlia en l’autor, picaeta i vi d’honor per a tots els assistents.
L’entrada serà lliure i és respectaran totes les mides de seguritat. Este acte és realisa gràcies a la colaboració d’empreses locals com Beauty House Centre de Bellea, Rovira Más Clínica Dental, Celler la Muntanya, Victor García García Instalador de Pladur, Espai Lliure i Bria Advocats.
SOBRE EL LLIBRE…
El genuïnisme es un subproducte del catalanisme, el paradigma dominant epistemicament en la controversia valencià / catala. L’analisis d’alguns elements prototipics en diverses obres de divulgadors, lexicolecs, gramatics o filolecs d’est ambit valída, de forma extensa i en pocs dubtes, la meua l’hipotesis. El genuïnisme es una ideologia –perque es conforma com un vore orientat– llingüistica –perque es referix a un camp de debat en la nostra societat– redentora –perque exculpa als censors idiomatics, durant decades, i restituix magicament la competencia als valencianoparlants–.
L’atra cara de la moneda, es l’autoodi, el despreci o l’infravaloracio de lo propi que justificaria la condena d’una part de la llengua valenciana, i, en simultanea compensacio, l’estima o apreci per lo foraster. Este proces sicosocial unitari i doble està en la base de la conducta idiomatica historica dels castellanistes i dels catalanistes.
Lo que ara, circumstancialment, defenen els catalanistes-genuïnistes de sempre (transmutats nominalment en ‘valencianistes’) es lo que hem defes el valencianistes de tota la vida.